İbrahim Gökçek’in mezarının üzerindeki çiçekler çalındı
Zulüm ejderha olsa da
Telli duvaklı yurdunda
Bir oğul büyütmelisin
Kavgada yiğit olmalı
Kavgada yiğit
Gün gelip yol kenarında
Kızıl gül açmış alnında
Bulursan yıkılmayasın
Gözyaşında hınç olmalı
Gözyaşında hınç
Düşen birdir bilmelisin
Bin oğlun var sevmelisin
Yarın bizim yılmayasın
Yüreğinde güç olmalı
Yüreğinde güç
Yarin yanağından gayrı
Paylaşmak için herşeyi
Söylediğimiz türkülerde
Senin de sesin olmalı
Senin de sesin
Söz – Müzik: Grup Yorum
Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, kendi talepleri de olan halkın konser verme talepleri için 323 gün ölüm orucunda direndi. Direnişin 323. günü olan 5 Mayıs günü sanatçıların, milletvekillerin ve demokratik kitle örgütlerinin araya girmesiyle ve direnişinin taleplerine takipçisi olacaklarının sözünün ardından tedavi için hastaneye kaldırıldı. Tedavi gördüğü hastanede 7 Mayıs günü yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren İbrahim Gökçek’in cenaze töreninin yapılmaması, cenazenin vasiyetine göre toprağa verilmemesi için her türlü baskıcı yöntemlere başvurdu. Buna rağmen ailesinin, yoldaşlarının ve halkın sahiplenmesi sonucu tüm zorluklara rağmen 9 Mayıs günü Kayseri’de son yolculuğuna uğurlandı.
Cenaze Kayseri’ye kaçırılmadan önce Kayseri’de faşist, gerici-yobaz kesimlerden tehdit, hakaret mesajları devletin denetiminde sosyal medya üzerinden servis edildi. “Burada toprağa verirseniz, çıkartıp yakarız” söylemleriyle bir cenazeye dahi tahammül edilemediği bir kez daha görüldü. Ölüye, cenazeye, yaşamını yitiren kişinin ailesine dahi saygı duymayan bu insanların bu söylemleriyle zihniyetleri ortaya çıkmaktaydı! 2020 yılında bir cenazenin gömülmesine neden bu denli tepki gösterilmekteydi? Amaç nedir? Kim bu kini aşılıyordu? Kime hizmet etmekteydi bu güruh? Ne olursa olsun, kim olursa olsun, bir ölü bedene bu denlimi düşman gözüyle bakılmaktadır? Oysa söz konusu kişi halkın sanatçısıdır? Bağımsız
Türkiye Konserleriyle yüz binleri bir araya toplayan bir müzik grubunun basgitarcısıydı. Sıradan halkan biri de olsa kimsenin bu denli ileriye gidip, bir cenazenin gömülmesi için tehditlerde bulunması ne ahlaki ne hukuki hiçbir yanı yoktur! Tüm zorluklara, baskılara ve saldırılara rağmen İbrahim Gökçek’in cenazesi Kayseri’de 9 Mayıs günü toprağa verildi.
Burada zorluklara rağmen türküler söylenip sloganlar atıldı. Mezar kırmızı karanfillerle donatıldı. Çiçekler bırakıldı. 10 Mayıs günü ise ziyaret edilen mezarlıkla İbrahim Gökçek’in ailesi mezarlığa bırakılan karanfil ile çiçeklerin yok olduğunu gördü.
Konuya ilişkin sosyal medya hesabında açıklamada bulunan Grup Yorum ise , “Cenazeye saygısı olmayanlar mezarın üzerindeki çiçekleri çalmışlar! Bu kadar olur mu demiyoruz çünkü faşizm de ahlak yoktur bunu biliyoruz…” mesajını yayınladı. Hiçbir ahlak hiçbir inanç bu tür davranışı kabul edilemeyeceği Anadolu halkı kendi tarihinden bilir. Ne olursa olsun halkımız yaşananları unutmayacaktır. Bu zor günleri de geçirerek, günü geldiğinde hesabını da sormasını bilir.
Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek talepleri için direnip ölümsüzleştiler. Ancak halen talepleri geçerlidir!
Grup Yorum üzerindeki baskıların son bulup, konser yasaklarının kalkması gerekmiyor mu? Verilen sözlerin yerine getirilmesi gerekilmiyor mu? Aslında yanıtzsız olmayan bu soruların cevabı için herkesin yapabileceği bir şeylerin olduğunu unutmayalım.
Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’in aileleri nezdinde tüm halkımıza bir kaz daha baş sağlığı diliyoruz.
Kaynak: Dogan Presse Agence
Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler