Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı:” Ayrımcılık nereden ve kimden gelirse gelsin kınıyoruz.”
AHA– Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Hünkar Hacı Bektaş Veli Dergahı’nı ziyarete gelen Alevi Abdal kadınlara yönelik yapılan ayrımcı,cinsiyetci ve şiddet içerikli saldırı ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın açıklmasında, şu ifadelere yer verildi:Abdalların maruz kaldığı ayrımcılık ve ötekileştirmenin çok daha büyük olduğu vurgusu ile “Özellikle her yıl Abdal yurttaşlar herkesten daha çok ayrımcılığa ve ötekileştirmeye maruz kaldıklarını Pir’in huzurunda dile getirirler ve Pir’in dergahından medet umarak kendilerini teslim ederler. Dünyanın en büyük eşitlikçi insanı olan Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin soyundan geldiğini iddia eden Celal Abbas Ulusoy isimli şahıs, Abdallara hem yaşam tarzlarından hem de cinsiyetlerinden dolayı yaptığı ayrımcılık ve ötekileştirme ne yazık ki cahilliğin mevkisinin ve makamının olmadığını bir kez daha göstermiştir. Bu yolda turab olmak vardır. Ayrımcılık nereden ve kimden gelirse gelsin kınıyoruz. Mesele soydan gelme meselesi değil, mesele yoldan ne kadar nasiplendiğin meselesidir. Yoldan nasiplenmeyenler elbette ki Hünkar’ı anlamazlar, elbette 72 millete aynı gözle bakmazlar. Burada bütün pirlerimizin ve mürşitlerimizin yolun gereğini yerine getireceğinden şüphemiz yoktur” denildi.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler