Pts. Şub 2nd, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AAKB Başkanı Özgün Kutan-Baran: Birligimiz, dirliğimiz daim ola!

Almanaya Alevi Kadınlar Birliği ( AAKB), 29 Mayıs Pazar günü Düsseldorf Cemevi’nde Olağan Seçimli Genel Kurulu’nu yaparak yeni yönetimini ve kurullarını şeçti. Yapılan görev dağılımı toplantısında Özgün Kutan-Baran’a AAKB Genel Başkanlığı görevi verildi.

Almanaya Alevi Kadınlar Birliği Genel Başkanı Özgün Kutan –Baran, sosyal medya üzerinden yazılı bir açıklama yaparak, AAKB Olağan Seçimli Genel Kurulu’nun başarılı geçmesine katkıda bulunan ve kendisine destek veren herkeşe teşekkür etti.

‘‘Kadınlarımızın irade temsiliyetini, ikrarını almış olmam benim için bir gurur ve onurdur‘‘ ifadelerinin yer aldığı  açıkalamda, şu ifadeler kullanıldı:

Dün Düsseldorf Cemevi’nde Almanya Alevi Kadınlar Birligi ‘nin Olağan Seçimli Genel Kurulu‘nu gerçekleştirdik. Çok anlamlı, güzel ve bizlere yakışan bir genel kurul oldu.

 ” HIZIR YARDIMCINIZ OLA! ”

Bugüne kadar hizmet vermiş tüm canlarımıza Özlem Akgül nezdinde teşekkür ederiz. Hizmetleri Hak katına yazıla, yolları açık Hızır yardımcıları ola.

 ” MAKAMLARIN GÖNLÜMÜZ DE YERİ YOKTUR! ”

Kadınlarımızın irade temsiliyetini, ikrarını almış olmam benim için bir gurur ve onurdur.

Her zaman dediğimiz gibi geldiğimiz makamların, aldığımız sıfatların gözümüzde de, gönlümüzde de yeri yoktur. Hizmetimiz bu yola’dır. İkrarımız bu Yol’un ulularına, mürsidlerinedir!

 ” BİR TUĞLADA BİZLER KOYACAĞIZ! ”

Sizler bize, bizde size ikrar verdik. Birligimiz, dirliğimiz daim ola. Bu Yol uzun,yükümüz ağır ama hep birlikte omuz omuza tüm renklerimizle, kimliklerimizle tarihimize ve kimligimize sahip çıkarak, Alevi-Kızılbaş kadınlarımızla bu Yol’u yaşayacak,yaşatacak ve nesillerimize mirasımızı bırakacağız! Kadınlar birlikte miras yedi değil, bir tuğlada bizler koyacağız! Dediğim gibi derdimiz var, bu dertte dermandır bize.

 ”SONSUZ TEŞEKKÜRLER… ”

Bu Yol’da bu güne kadar, bana varlığıyla güç veren başta annem ve aileme, Özlem Akgül nezdinde Almanya Alevi Kadınlar Birligi‘ne, NRW Kadın Birliği‘ne, Kuzey Bölge Kadınlar Birligi’ne  Elif Duman, Bayern Kadınlar Birliği’ne Nimet Konietzka, BA-WÜ Kadınlar Birligi’ne Beyhan İpek nezdinde, Metin Arslan nezdinde Remscheid Alevi Toplumu’na, Ratingen’in yüreği güzel canlarına, bütün yöneticilerimize, Ayten Ana’ya, Şenay Ana’ya, uzakta yakında destek veren, dün Almanya’nın dört bir yanından gelen tüm cemevlerimize, kadınlarımıza, günlerdir bize kapılarını açan Düsseldorf Cemevi’ne, Canan Sarı’ya, Zeliha Altun-Kizilay’a ve de eşime çocuklarıma sonsuz teşekkürler.

Anamın saf duasında, Hızır yoldaşımız Düzgün Bawa kılavuzumuz olsun.

Yeni seçilen tüm ekibimize basarılar dileriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir