DUİSBURG HAMBORN CEMEVİ YAZ ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’na üye olan Duisburg Hamborn Cemevi yaz şenliği düzenledi. 12 Haziran Pazar günü Oberhausen’deki bir piknik alanında düzenlenen yaz şenliğine kalabalık bir kitle katıldı. Yön Medya ekibinin çekimler yaptığı yaz şenliği çok coşkulu geçti . İnsanlar davul-zurna eşliğinde halaylar çektiler.
AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat’ın da katıldığı ve kısa bir konuşma yaptığı şenliğe çevre cemevlerinden de katılım oldu. Şenliğe, AABF NRW Bölge Temsilciliği adına Mesut Kabakçı ve Çağlar Ekici katıldı. Kabakçı, söz alıp Sivas’ta diri diri yakılarak katledile 33 güzel yürekli insanı amak için 2 Temmuz’da Köln’de yapılacak anamaya ilişkin bilgi verdi ve kitlesel katılım çağrısı yaptı. AABF NRW Bölge Sekreteri Mesut Kabakçı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: ” Sevgili canlar, AABF NRW Bölge Temesilciliği Sivas’ta katledilen canlarımız 2 Temmuz’da Köln’de kitlesel bir miting ile anacak. Anma etkinliği saat 16:00’da Neumarkt’ta başlayacak. 33 canımızın aşkına hepinizi anma etkinliğine katılmaya çağrıyorum” dedi.
AABF Kültür Sanat Kurulu Başkanı Ali Asker Arduç ile AABF NRW Bölge yönetiminden Vedat Bircan’ın da katıldıkları şenlikte selamlama konuşması yapan Duisburg Hamborn Cemevi Başkanı Süleyman Dinçer, yüzlerce insanın şenlikte bir araya gelmesinden duyduğu memuniyeti dile getirdi. Dincer konuşmasında, şunları ifade etti: ‘‘ Sevgili canlar, hepiniz hoşgeldiniz. Cemevlerimiz bizim örgütlü birlik çatımızdır. Her Alevi bulunduğu şehirdeki Alevi Kültür Merkezi’ne mutlaka üye olmalıdır. Cemevlerinde çocuklarımız bizlerle birlikte yolumuzu, inancımızı öğreniyor. Eğer, bu cemevlerimiz olmasaydı biz Alevilik dersleri hakkın elde edemezdik, inanın bugün burada bu şekilde bu pikniği yapmamızda mümkün olmzdı. Aleviliği bugünlerden yarınlara örgütlü gücümüzle taşayacağız. Örgütlü olursak Alevilik sonsuza kadar yaşar” dedi.
Hasan Subaşı / Yön Medya – Köln



Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler