Aleviler yarın üç koldan Hace Bektaş Veli Dergâhı’na yürüyecek

ALEVİLER ÜÇ KOLDAN DERGAHA YÜRÜYECEK!
Alevileri, “Dergâhlarımızı istiyoruz” siyarıyla 15 Ağustos’ta 2022 Salı günü, Saat 11.00’de üç koldan Hace Bektaş Veli Dergâhı’na yürüyecekler. “Dergâhlarımızı istiyoruz” siyarıyla yapılacak yürüyüş, Alevi kurumları tarafından geçen yılda yapılmıştı. Alevi örgütlerinin önclüğünde yapılacak yürüyüş sonunda, Saat 12.00’de Hünkâr Hace Bektaş Veli Dergahı önünde ortak basın açıklaması yapılacak.
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eşit Başkanı Hüseyin Mat, Alevi kurumlarının toplantısına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Başkan Mat, paylaşımında, şu ifadeleri kullandı:
“Hünkâr Hace Bektaş Veli Dergahımızda Alevi kurumları olarak bir araya geldik. Yaşanan son süreci ve gelecekte yapacagımız çalışmalarımızı değerlendirdik. Yarın saat 11’de üç koldan ‘Dergâhlarımızı istiyoruz’ şiarıyla yürüyüşümüz sonrasında açıklamamızı yapacağız.”
Hünkar Hace Bektaş Veli Dergahımızda Alevi kurumları olarak bir araya geldik.
Yaşanan son süreci ve gelecekte yapacagımız çalışmalarımızı değerlendirdik.
Yarın saat 11'de üç koldan "Dergahlarımızı İstiyoruz" şiarıyla yürüyüşümüz sonrasında açıklamamızı yapacağız. pic.twitter.com/Q7owpD1eJy
— Hüseyin Mat (@HuseyinMat_) August 15, 2022

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler