Putin ‘birçok ülke kandırıldı’ dedi: Tahıl anlaşması çöküyor mu
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tahıl koridoru anlaşmasında gelişmekte olan ülkelerin kandırıldığını ve konuyu Erdoğan’la görüşeceğini belirtti.
Türkiye ve BM’nin arabuluculuğunda imzalanan anlaşmayla ilgili konuşan Putin, Ukrayna’dan çıkan tahılın en başta konuşulduğu gibi yoksul ülkelere gitmediğini söyledi.
Mevcut duruma müdahale edilmezse küresel bir gıda kriziyle karşı karşıya kalınacağı uyarısında bulunan Rus lider, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la sevkiyat yapılacak ülkelere yönelik yeni kısıtlamalar üzerine konuşacağını belirtti.
Putin, “Bir kez daha, gelişmekte olan ülkeler aldatıldı ve aldatılmaya devam ediyor. Bu yaklaşım kesin olarak dünyadaki gıda problemlerinin boyutunu büyütecek. Bu eşi benzeri görülmemiş bir insani felakete neden olabilir” ifadelerini kullandı.
Ukrayna tahılının önemli bir bölümünün yoksul ülkeler yerine AB ülkelerine gittiğini belirten Putin, 60 bin ton ürün taşıyan 87 gemiden yalnızca iki tanesinin yoksul ülkelere gittiğini belirtti.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler