Beyhan Gün, Şimal Deniz yalnız değildir!
Anka Alevi Kadınlar Birliği, 15-16 Aralık 2022 tarihinde gözaltına alınıp birkaç gün sonra tutuklanan PSAKD Sarıyer Şubesi Zeynep Yıldırım Cemevi Başkanı Beyhan Gün ve PSAKD Sarıyer Şube saymanı Şimal Deniz’ın haksız yere tutuklandıklarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
”Sessizlik zulmü artırı” başlıklı açıklamda, ” Beyhan Gün ve Şimal Deniz’i yalnız bırakyamayacağız” denilerek, şu ifadelere yer verildi:
”Haksız ve hukuksuz bir biçimde gözaltına alınan Sarıyer Şube ve Armutlu Zeynep Yıldırım Cemevi Başkanı Beyhan Gün ve Şube saymanı Şimal Deniz, hukuksuz bir şekilde tutuklanmışlardır.
AKP /MHP iktidarının her gün kirli çirkin, derin mafya ilişkileri yolsuzlukları ortaya çıkarken, bir çok olaya soruşturma dahi açılmazken tek suçları alevi örgütlerinde emek vermek olan, iktidarın dümen suyuna girmeyen alevilerin, ülkemizde tehdit sindirme, yıldırma operasyonları devam ediyor.
En son örneğini, Beyhan Gün, Şimal Deniz, gazeteci Sezgin Kartal, da gördüğümüz tutuklamaları kabul etmiyoruz, kınıyoruz.!
Mafya ve soygun düzenine teslim olmayan, söz söyleyen herkesin düşmanlık gördüğü bugünlerde sezsizliğe gömülenleri görüyoruz.
Tarihte göstermiştirki hiçbir zulüm sonsuz değildir.
AKP /MHP de sona yaklaşırken kurdukları bu adaletsizlik zulum düzeni kendileri içinde bela olacak olmaktadır.
[Her şey bittiğinde düşmanın yaptıkları değil, dostların sessizliği hatırlanacaktır.]
Sesiz kalmayacağız.!!
Umutsuz değiliz.!
Beyhan Gün, Şimal Deniz yalnız değildir..!!
Herkes susa bile Alevi Kadınlar susmayacaktır.!
Canlarımız derhal serbest bırakılsın.!
Haksız, hukuksuz, yargılamalara adaletsizliklere son..!”
ANKA ALEVİ KADINLAR BİRLİĞİ
Anka Bund der Alevitischen Frau Deutschland e. V

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler