Berlin Alevi Toplumu-Cemevi, Kadınlar Genel Kurulu’nu Gerçekleştirdi
Berlin Alevi Toplumu-Cemevi Kadınlar Kurulu, bugün gerçekleştirdiği Genel Kurul seçimi ile yeni dönemde görev alacak isimleri seçti.
BAT-Cemevi Ana Salonunda düzenlenen Genel Kurul, Didare Öztürk Ana’nın verdiği Kırmançki-Zazaki, Türkçe gülbenk ve ardından selamlama konuşmaları ile başladı. Kadınlar Kurulu önceki dönem Başkanı Zöhre Karaman, BAT Yönetim Kurulu adına Melinda Özgül ve SPD’den Sevim Aydın selamlama konuşması yaparak, önceki dönemde çalışmalar yürüten kurul üyelerine teşekkür edip, yeni dönemde seçilecek kadın canlarımıza başarı dileklerinde bulundular. Konuşmaların ardından Divan seçimine geçildi ve Sema Seven, Nazire Karaman ve Melinda Özgül Divan’a seçildi.

Denetleme Kurulu üyeleri Erdal Çağlar ve Numan Emre’nin seçmen giriş kartları ve oy sayım işlemleri görevini üstlendiği Genel Kurul’da önceki dönem faaliyetlerine ilişkin faaliyet raporları Songül Arslan tarafından okundu.
Geçmiş dönemde görev üstlenen Kurul üyelerinin aklanmasının ve yeni dönem için adayların kendilerini tanıtmasının ardından gerçekleştirilen seçim sonucunda: Sinem Gül, Devrim Turan Özdemir, Mukaddes Dede Arslan, Didare Öztürk, Gönül Doğan yönetim kademesine seçilirken, yedek üyeliğe ise; Şerefnaz Bilgin,Fatma Güngör ve Gülnaz Büyüktaş seçildi.
Seçilen adaylar önümüzdeki günlerde bir araya gerçekleştireceği toplantı sonucunda görev dağılımlarını belirleyecek.
Haber ve Fotoğraflar: BAT-Cemevi-Basın Ofisi / Ulaş Yunus Tosun


Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler