DEM Parti: “Yoldaşımız Sırrı Süreyya Önder’i Hakk’a Uğurluyoruz”
AHA – DEM Parti, halkların kardeşliği, özgürlük ve adalet mücadelesinde iz bırakan siyasetçi, yazar ve devrimci yoldaşları Sırrı Süreyya Önder’in Hakk’a yürüyüşüyle ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada Önder’in yaşamı boyunca ezilenlerin sesi olduğu, inançlara ve kimliklere duyduğu derin saygıyla hatırlanacağı ifade edildi.
Dem Parti tarafından Önder’in İstanbul’daki son yolculuğu uğurlamasına ilişkin yapılan açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:
4 Mayıs Pazar Günü İstanbul’da Gerçekleştirilecek Program:
■ Saat 11.00 – Taksim Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) anma töreni
■ İkindi namazının ardından – Levent Barbaros Camii’nde cenaze namazı
■ Defin – Zincirlikuyu Mezarlığı’nda yapılacak
DEM Parti ayrıca, 5 Mayıs Pazartesi gününden itibaren İstanbul’daki Cemal Reşit Rey Gösteri Merkezi ile il ve ilçe örgütlerinde taziye kabul edileceğini duyurdu.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Sırrı Süreyya Önder, sadece bir halkın değil; tüm ezilenlerin, ötekileştirilenlerin, barış isteyenlerin yoldaşıydı. Onu, barışın diliyle, halkların dayanışmasıyla, inançlara duyduğu derin hürmetle uğurluyoruz. Anısı mücadelemizde yaşamaya devam edecek.”
Alevi toplumu, dostları ve yol arkadaşları, Önder’in ardında bıraktığı izleri yaşatmak için taziye alanlarında bir araya gelecek. Can Sırrı Süreyya Önder, Hakk’a uğurlanırken geride bir halkın yüreğine işlenmiş bir mücadele mirası bırakıyor.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler