Av. Ebru Timtik’in Adı Dersim’de Kütüphanede Yaşatılacak
⌈Haber Merkezi⌉ Adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucu direnişi sırasında 27 Ağustos 2020’de yaşamını yitiren Avukat Ebru Timtik’in ismi, Dersim’de açılan bir kütüphaneye verildi. Timtik’in anısını yaşatmak ve genç kuşaklara mücadele mirasını aktarmak amacıyla açılan kütüphane, halkın katılımıyla hizmete girdi.
Açılışa Yoğun İlgi
Kütüphanenin açılışına Dersim Belediye Eş Başkanı Cevdet Konak, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Partizan temsilcileri katıldı. Açılışta yapılan konuşmalarda, Ebru Timtik’in hukuk mücadelesi, adalet talebi ve faşizme karşı direnişi vurgulandı.
Umut Yayımcılık’tan Kitap Desteği
Açılan kütüphaneye destek sunan yayınevlerinden biri de Umut Yayımcılık oldu. Yayıncılar, Ebru Timtik’in yaşamına, direnişine ve adalet mücadelesine ilişkin yayınların yanı sıra çeşitli edebi ve kuramsal kitaplarla kütüphane koleksiyonunu güçlendirdi.
Ebru Timtik’in Mücadelesi Hafızalarda Yaşatılıyor
Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından olan ve adil yargılanma hakkı için başlattığı ölüm orucunun 238. gününde şehit düşen Timtik’in adı, daha önce birçok park, anma etkinliği ve kitlesel eylemde yaşatılmıştı. Dersim’deki bu kütüphane ise, onun anısına kalıcı bir mekân olarak toplumsal bellekte yerini aldı.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler