Avrupa’nın Üç Kentinde Emine Ocak Anıldı: “Mücadelesi Önünde Saygıyla Eğiliyoruz”
Fransa, Almanya ve Hollanda’da Cumartesi Anneleri’nin Direnişi Sahiplendi
Cumartesi Anneleri’nin simge ismi ve gözaltında kayıplar mücadelesinin öncülerinden Emine Ocak, yaşamını yitirmesinin ardından Fransa, Almanya ve Hollanda’da düzenlenen etkinliklerle anıldı. Yapılan anmalarda Emine Ocak’ın direngen kimliği, gözaltında kaybedilen Hasan Ocak için başlattığı mücadele ve Cumartesi Anneleri hareketine öncülüğü vurgulandı. Katılımcılar, “Mücadelesi devam edecek” mesajı verdi.
Paris’te Broşürler, Sinevizyon ve Müzik Dinletisiyle Anıldı
Fransa’nın başkenti Paris’te, Place de Joachim Meydanı’nda düzenlenen anmaya çok sayıda kişi katıldı. Katılımcılar, ellerinde Emine Ocak ve gözaltında kaybedilenlerin fotoğraflarını taşıdı. Alanda Emine Ocak’ın yaşamı ve mücadelesine dair hazırlanan broşürler dağıtıldı.
Anmaya Emine Ocak’ın kızı Birsel Ocak ile birçok demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı. Yapılan konuşmalarda Cumartesi Anneleri’nin tarihsel direnişi, Emine Ocak’ın kararlılığı ve bu mücadelede devrimcilerin katkıları anlatıldı.
Anma, AVEG-KON’a bağlı ACTIT salonunda düzenlenen sinevizyon gösterimi, tanıklık paylaşımları ve müzik dinletisiyle sona erdi.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler