Pts. Şub 2nd, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Alevi Dedesi Yüksel Yıldırım: “4500 Euro’luk Hızır Lokmasını Üç Üniversiteli Kızımıza Ulaştırdık”

Almanya’da yaşayan ve yıllardır Alevi inanç hizmetinde bulunan Alevi dedesi Yüksel Yıldırım, Türkiye’de üniversite eğitimi gören üç genç kıza bir yıl boyunca Cemevi hizmetlerinden elde edilen 4.500 Euro’luk lokmayı “Hızır lokması” olarak ulaştırdığını açıkladı. Yıldırım, “Ben sadece bir elçiyim, asıl emek lokma veren yarenlerindir” diyerek dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Bir Yılın Lokması, Üç Kız Öğrenciye Umut Oldu

Yıldırım Dede, bir sene boyunca Cemevlerinde verdiği hizmetlerin ardından kendisine sunulan lokmaların toplamda 4.500 Euro’ya ulaştığını belirtti. Bu birikimi, üniversite eğitimi gören üç kız öğrenciye ulaştırarak onların eğitim yolculuğuna katkı sundu. Bu katkıyı “Hızır lokması” olarak değerlendiren Yıldırım, yapılan yardımın yalnızca maddi değil, aynı zamanda manevi bir anlam taşıdığını ifade etti.

“Ben Sadece Elçiyim, Emek Lokma Veren Canlarındır”

Yıldırım Dede, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“ Sizlerin lokmalarını ulaştırdığım üniversiteli kızlarımızla ve aileleriyle bugün tanışma fırsatım oldu. Hepsi sizlere çok ama çok teşekkür ediyor. Kendinizle ne kadar övünseniz azdır. Emek sizindir, ben sadece aracı oldum.”

Toplumsal Aydınlanma ve Duyarlılık Vurgusu

Yıldırım, burs verilen bu kız çocuklarının ileride topluma ışık tutacak bireyler olacağına inandığını belirtti. “Bu kızlarımıza bilim adına, toplumsal aydınlanmamız ve duyarlılığımız adına umut olan siz değerli yarenlerin lokma hizmeti, Ulu Divan’da Pirlerin meydanında kabul ola” diyerek tüm katkı sunanlara aşk ile niyazda bulundu.

İlk Buluşmanın Coşkusu

Yıldırım Dede ile burs verdiği öğrencilerin ilk kez yüz yüze buluştuğu bu anlamlı an, fotoğraflarla belgelendi. Birlikte yenen lokmalar, edilen muhabbet ve paylaşılan umut, Alevi inancının rızalık, paylaşım ve hizmet temelindeki değerlerini bir kez daha görünür kıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir