PSAKD Şubelerinden Ortak Tepki: Kirli-Kanlı Ellerinizi İnancımızdan Çekin!
⌈Haber Merkezi⌉ Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Sarıyer Şubesi ve Zeynep Yıldırım Cemevi ile PSAKD Sultangazi Şubesi ve Gazi Şehitleri Cemevi, yaptıkları ortak açıklamada AKP ve MHP’nin Alevi toplumuna yönelik politikalarını sert sözlerle eleştirdi. Açıklamada, tarihsel katliamların hesabının verilmesi, asimilasyon politikalarının son bulması ve Alevi halkının inançsal-demokratik taleplerinin karşılanması çağrısı yapıldı.
Kirli-Kanlı Ellerinizi İnancımızdan Çekin!
AKP-MHP “yeni açılım hamlesi” olarak “alevi açılımı” yapacaklarını duyurdu. “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Cumhurbaşkanımın bir yardımcısı Kürt biri de Alevi olsun” çıkışıyla gündeme gelen “Alevi açılımı” için Saray bünyesinde bir rapor hazırlandı.
Bu raporda;
-
Cemevlerinin ibadethane statüsüne girmesi,
-
Liselerde seçmeli Alevilik dersinin olması ve dedelik dersi verecek Alevilik okullarının açılması,
-
Aşure gününün resmi tatil ilan edilmesi,
-
YÖK ve TÜBİTAK’ın bu projeleri desteklemesi,
-
Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesi gibi tasarılar bulunuyor.
AKP’nin bu açılıma ihtiyaç duymasının nedeni devam ettirdiği sömürü düzeni karşısında yükselen itirazları bastırma çabasıdır. Alevi halkı olmaksızın bu baskıcı düzenin devam etmesi mümkün değildir.
Aleviliğin elinden ibadet etme inisiyatifini almak isteyen AKP gibi halk düşmanlarının niyeti tehdit eden bir süreçtir.
Bu nedenle Alevilik okulları açarak, liselerde “Alevilik dersleri” vererek Alevi inancını yozlaştırılması ayrıca cemevleri faaliyetlerini Cumhurbaşkanlığı’na bağlayacağı yöneticilere bağlayarak denetim altına tutması sağlanmaktadır.
MHP bununda yetinmedi. “Canların Türküsü” adında bir türkü yaptı, yetmedi… Nevşehir’de Horasan Erenleri Hacı Bektaş Kültür ve Cemevi Külliyesi’nin açılışını yapacağını duyurdu.
MHP Türkiye’deki Katliamların Sorumlusudur
Katliamların Hesabını Vermeden Alevi Sorununu Çözemez
Faşizm, finans kapitalin en emperyalist unsurlarının en soğuk, en kanlı diktatörlüğüdür.
MHP’nin görevi, tekellerin çıkarları için ilerici, devrimci ve varsa yok etme, ülkeleri emperyalist tekeller için sonsuz sömürü alanı haline getirmektir. Bu yüzden Alevileri, Devrimcileri, Aydınları katletmiştir… Maraş’ta 111, Çorum’da 57 canımızı katletmiştir.
MHP Kimdir?
Alevi halkının düşmanıdır. Ölü kadınlarımıza tecavüz eden sapıklardır. Kadınlarımızın karınlarını deşip doğmamış bebeklerimizi katleden halk düşmanı katillerdir.
Bu düşmanlığın nedeni sınıfsaldır. MHP emperyalist tekellerin partisidir. Halkımıza düşmandır. Topraklarımızda emperyalizme karşı kımıldayan en bile düşmandır. CIA ve MİT ile birlikte çalışan, CIA-MİT planlar MHP uygulayan katillerdir.
MHP Ve MHP’li Faşist Katiller
Kontrgerillaca Ve CIA Tarafından Yönlendiriliyordu
Bu durum çeşitli şekillerde belgelenmiştir. Örneğin “Yeni Nazizm Dosyası” adlı, Patrice Chairoff imzalı bir araştırmada “MHP ve Ülkü Ocakları’nın CIA’den önemli ölçüde yardım aldığı” belirtiliyordu.
CIA’in eski başkanlarından Stanfield Turner ise anılarında şöyle diyordu:
“1967 yılında CIA’in yurtdışındaki ‘yararlı dost unsurları’ desteklemek için harcadığı para yılda 10 milyon dolara yükselmiştir.”
MHP’nin tekeller tarafından beslendiğini de ortaya çıkmıştır.
MHP’ye para yardımlarında bulunan Sabancı, bunlardan biridir örneğin. Bavul bavul para taşıdılar, oluk oluk kanımızı akıttılar.
12 Eylül öncesinin ayaklı çıkmış bu tür desteklerinden biri de Ülker’den gelmiştir. Halk arasında Ülker rejim kitleleri MHP’nin katliamlarına nazire yapılar bir olay konusu bile olmuştur.
Büyük tekellerden Halis Toprak MHP’nin militan destekçilerindendir.
MHP’li Katillerin Donanımını Da Esas Olarak Kontrgerilla Sağlamıştır
Kullanıldıkları silahların, bombaların ordu malı olması bunu açıkça ortaya koyar. Sıradan ordu elemanlarına bile verilmeyen, ancak operasyonlarda kullanıldığı bilinen silahlar MHP’lilerde çıkmış, onlara tarafından kullanılmıştır. Çok daha somut olarak, başta daha sonra davadan döndüğü için başbuğlunun ve ülküdaşlarının şimşeklerini üzerine çeken MHP itirafçısı Ali Yurtaslan’ın 1978’de yaptığı itiraflar olmak üzere birçok eski katil de bu durumu belgelememiştir. Ali Yurtaslan, katliamlarda kullandıkları silahları Özel Harp Dairesi’nden (kontrgerilla) görevli emekli yüzbaşı faşist Mehmet Ali Çeviker’den aldığını söylediğini söylemiştir. Çeviker’in evinin deposunda yapılan aramada da çok sayıda silah ve patlayıcı bulunmuştur. Çeviker, Maraş katliamı öncesinde Maraş’a silah sevkiyatı yapmış, 16 Mart’ta kullanılan patlayıcıların da katliamı yapan faşistlere vermiştir. Dahası, MHP’liler kontrgerillanın bölgelerdeki önemli görevlere getirilen sorumluları olmuşlardır.
Faşist katliamlar bu dönemde kitlelerin belleğinde silinmez izler bırakmıştır. MHP denildiğinde hemen herkesin aklına saldırıların, cinayetlerin, vahşetin gelmesinin nedeni bundandır.
MHP, Anadolu topraklarını Emperyalizme satanların partisidir. Emperyalizmin oligarşinin silahlı çetesidir. Sabançılar ve tekeller bavullarla para taşıdılar MHP’ye ve oluk oluk aktılar kanımızı.
MHP Önce Yaptığı Katliamların Hesabını Verecek
MHP Alevi halkının sorunlarını bu nedenlerle çözemez-çözemez! Ankara’da katlettikleri öğrencilerin, İstanbul Üniversitesi’nin önünde 16 Mart’ta attıkları bombaların hesabını verecekler. Okullarda yurtlarda devrimcilere sıktıkları kurşunların hesabını verecekler.
MHP Alevi Halkı İçin Deyiş Yazmaz, Cemevi Açamaz
Onun yapacağı Alevi halkını emperyalist tekellerin işbirlikçisi uşak yapmak. İlla bir şey diyecekse Çorum’da, Maraş’ta yaptığı katliamın hesabını versin! Kirli-kanlı ellerini inancımızdan çeksin!
Faşist Devlet Bahçeli’nin Kürt açılımı dediği de budur. Kürt halkının emperyalist ve işbirlikçi tekellerin hizmetine sunulmasıdır.
Halka ait ne varsa düşman olan AKP, tehdit olarak gördüğü her şeyi baltalığa dönüştürmek için elinden gelen her politikayı uyguluyor. Alevi Dernekleri olarak yapılması gerekenin İmam Hüseyin’in Yezid’e biat etmediği gibi günümüzün Yezid örgütü AKP’ye İmam Hüseyin’in inancımızın inançımızı geleneklerimizi tekeline almasına izin vermemek olmalıdır.
Cemevleri halkların zalimin yeri yok. Alevilik zalimin karşısında olmaktır, uzlaşmayı neyor.
MHP Alevilikle, Cemevleriyle uğraşmayı bırakıp hesap vermelidir.
Biz bir tasarı-açılım istemiyoruz. Adalet istiyoruz!
Madımak Oteli’nin ne olacağına biz alevi halkı olarak karar verebiliriz. AKP ve MHP’de Sivas katliamının hesabını vermelidir. Katlettikleri Alevi halkımızın, devrimcilerin demokratların hesabını vermelidir.
Ve bir kez daha yineliyoruz:
Kirli Kanlı Ellerinizi İnancımızdan Çekin!
PSAKD Sarıyer Şube ve Zeynep Yıldırım Cemevi
PSAKD Sultangazi Şube ve Gazi Şehitleri Cemevi


Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler