Solothurn Cemevinde “Asimilasyona Karşı Toplumsal Bilinç” Paneli Düzenlendi
Solothurn Alevi Kültür Merkezi’nde pazar günü “Asimilasyona Karşı Toplumsal Bilinç” konulu bir panel gerçekleştirildi. Etkinlikte Alevi yolunun öz değerlerini sahiplenme ve toplumsal sesin güçlendirilmesi çağrısı öne çıktı.
Birlik ve Dayanışma Vurgusu
Panelde, Alevi toplumunun kimliğine yönelik asimilasyon politikalarına karşı birlikte hareket etmenin önemi vurgulandı. Katılımcılar, Alevi değerlerini yaşatmanın ve geleceğe aktarmanın ancak toplumsal bilinç ve örgütlü mücadele ile mümkün olabileceğini dile getirdi.
Paneli Kenan Küçük Yönetti
Muhabbet eşliğinde yürütülen paneli, Solothurn Alevi Kültür Merkezi Eş Başkanı ve aynı zamanda İsviçre Alevi Birlikleri Federasyonu 2. Başkanı Kenan Küçük yönetti. Etkinlik sonunda, Cemevi yönetimi ve eş başkanlık, katılım gösteren tüm canlara teşekkür etti.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler