Zwolle Alevi Kültür Merkezi’nde “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Dersim” Paneli Düzenlenecek
Zwolle Alevi Kültür Merkezi (ZAKM), tarih, inanç ve belleğin kesiştiği bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Dersim (Tarih, İnanç, Bellek)” başlıklı panel, 13 Kasım 2025 Perşembe günü saat 19.00’da ZAKM’de gerçekleştirilecek.
Tarihçi Doç. Dr. Yalçın Çakmak Konuşmacı Olarak Katılacak
Panelin konuşmacısı, Dersim tarihi üzerine çalışmalarıyla tanınan Tarihçi Doç. Dr. Yalçın Çakmak olacak. Etkinlikte, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan süreçte Dersim’in siyasal, toplumsal ve inançsal dönüşümü tarihsel belgeler ışığında ele alınacak.
Tarih, İnanç ve Belleğe Dair Bir Buluşma
ZAKM’den yapılan açıklamada, panelin Alevi toplumsal belleğinin canlı tutulması, Dersim tarihine dair bilinç ve farkındalığın güçlendirilmesi amacıyla düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, “Tarih, inanç ve belleğin kesiştiği noktada, Dersim’in geçmişine ışık tutan bu değerli buluşmaya tüm dostlarımız davetlidir” denildi.
Etkinlik Bilgileri:
Tarih: 13 Kasım 2025, Perşembe
Saat: 19.00
Yer: Zwolle Alevi Kültür Merkezi, Radewijnsstraat 6, 8024 BG Zwolle

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler