Paz. Şub 1st, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Hamburg’da 25 Kasım Çağrısı: “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Hep Birlikte Ayağa Kalkalım”

⌈Haber Merkezi⌉ Hamburg’da kadın örgütleri ve demokratik kurumlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla sokağa çıkmaya hazırlanıyor. Etkinlik kapsamında 25 Kasım günü saat 18.00’de S Landwehr’de bir yürüyüş ve protesto gösterisi gerçekleştirilecek. Hazırlanan afişte kadınlara ve FLINTA bireylere yönelik şiddete karşı güçlü bir dayanışma çağrısı yapıldı.

Hamburg AKM: “Şiddet Yalnızca Evde Değil, Hayatın Her Alanında”

Hamburg Alevi Kültür Merkezi Yönetimi tarafından yapılan açıklamada, kadına yönelik şiddetin yalnızca aile içi şiddetle sınırlı olmadığı vurgulandı. Açıklamada, iş yerlerindeki eşitsizlikten ekonomik baskılara, psikolojik ve fiziksel şiddetten kamusal alandaki ayrımcılığa kadar her türlü şiddetin ortak bir sorun olduğuna dikkat çekildi.

Hamburg AKM şu ifadeleri paylaştı:

“Kadına yönelik şiddet yalnızca aile içinde yaşananlardan ibaret değildir. Hayatın her alanında kadınlara yönelen her türlü şiddete karşı durmak hepimizin ortak sorumluluğudur. İş yerlerinde eşit haklara sahip olmamak da, fiziksel şiddet de birer şiddet türüdür. Şiddet nerede ve nasıl ortaya çıkarsa çıksın, vicdan sahibi herkes buna karşı durmalıdır. Kadının olmadığı hiçbir yerde huzur, üretim ve sevgi filizlenmez.”

25 Kasım’da S Landwehr’de Buluşma Çağrısı

Etkinliğin Almanca duyurusunda yer alan afişte, “Internationaler Tag Gegen Gewalt an Frauen & FLINTA” ifadesiyle kadınlara ve FLINTA bireylere yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü hatırlatıldı. Yürüyüşün tarihi ve saati de şu şekilde duyuruldu:

“DEMONSTRATION – 25.11 | 18 UHR | S LANDWEHR”

Kadın Mücadelesi İçin Birlik ve Dayanışma

Hamburg AKM ve bileşenler, tüm canları 25 Kasım yürüyüşüne katılmaya davet ederek kadın mücadelesinin kolektif bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir