Paz. Şub 1st, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

GADEV Alevi Akademisi’nde “100. Yılında Tekke Ve Zaviyeler Kanunu Ve Aleviler” Konferansı

DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat, 2025 yılı Gadev Alevi Akademisi üçüncü konferansının “100. Yılında Tekke ve Zaviyeler Kanunu ve Aleviler” başlığıyla 14 Aralık 2025 Pazar günü gerçekleştirileceğini duyurdu.

Saat 13.00’te başlayacak konferans, Garip Dede Dergâhı Vakfı Arif Sağ Konferans Salonu’nda düzenlenecek. Etkinliğe aynı zamanda Zoom üzerinden çevrimiçi katılım da sağlanabilecek.

Cumhuriyet’in Alevilere Yönelik Politikaları, Tekke ve Zaviyeler Kanunu Ve Hacı Bektaş Dergâhı Masaya Yatırılacak

Konferans kapsamında, Cumhuriyet’in Alevilere yönelik politikalarının Osmanlı’dan kopuş mu yoksa süreklilik mi olduğu, Tekke ve Zaviyeler Kanunu’nun Alevi-Bektaşi topluluklara etkileri ile yasanın Hacı Bektaş Dergâhı’na yansımaları çok yönlü biçimde ele alınacak.

Programda akademik ve araştırma odaklı sunumlar yer alacak.

Kayıtlar 13 Aralık’a Kadar Sürece

Konferansa katılım için kayıt zorunlu olacak. Başvurular, görsel üzerindeki QR kodu, internet üzerinden bağlantı yoluyla veya doğrudan cemevine gelerek yapılabilecek. Son başvuru tarihi 13 Aralık 2025 olarak açıklandı.

Başvuru bağlantısı:
https://gadev.org.tr/basvuru-formu/

Konferans Bilgileri

Tarih: 14 Aralık 2025 Pazar
Saat: 13.00
Yer: Garip Dede Dergâhı Vakfı – Arif Sağ Konferans Salonu
Adres: Fatih Mah., Dışkumsal Göl Kenarı No:8/B, Küçükçekmece / İstanbul
İletişim: 0212 541 43 16
Web: www.gadev.org.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir