⌈Haber Merkezi⌉ Maraş ve Roboskî katliamları, Almanya’nın Düren kentinde düzenlenecek bir etkinlikle anılacak. Düren ve Çevresi Alevi Kültür Merkezi (AKM Düren) tarafından organize edilen buluşmada, katliamların toplumsal hafızadaki yeri, adalet talebi ve hakikat mücadelesi bir kez daha vurgulanacak.
Hakikat ve Adalet Vurgusu
AKM Düren’in çağrısında, Maraş ve Roboskî’nin yalnızca geçmişte yaşanmış katliamlar olmadığına dikkat çekilerek, bu acıların hâlâ süren inkâr ve cezasızlık politikalarıyla güncelliğini koruduğu ifade edildi. Açıklamada, kimi insanların ekmeği için, kimi insanların ise inancı ve kimliği nedeniyle canıyla bedel ödediği hatırlatıldı; Maraş’ın da Roboskî’nin de unutulmadığı ve unutulmayacağı vurgulandı.
Etkinliğin, hakikat yolunda hafızayı diri tutmak ve zalime karşı mazlumun yanında durmak amacıyla düzenlendiği belirtildi. AKM Düren, bu buluşmanın aynı zamanda Alevi toplumu açısından tarihsel bir sorumluluğun parçası olduğuna işaret ederek, tüm canları ortak bir vicdan ve adalet duygusuyla bir araya gelmeye çağırdı.
Aziz Tunç Düren’de Olacak
Anma ve lokma buluşmasında, yazar Aziz Tunç da yer alacak. Tunç’un, özellikle Maraş Katliamı üzerine yaptığı çalışmalar ve yazdığı kitaplar üzerinden hafıza, yüzleşme ve toplumsal sorumluluk başlıklarının ele alınması bekleniyor.
AKM Düren, tüm canları bu anlamlı lokmada, aynı meydanda ve aynı niyette buluşmaya davet etti.
Etkinlik Bilgileri
Tarih: 28 Aralık 2025
Saat: 15.00
Yer: AKM Düren – Düren ve Çevresi Alevi Kültür Merkezi