Abdal Musa Birlik Cemi Ve Lokması Çanakkale’de Yapılacak
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çanakkale Şubesi tarafından Abdal Musa Birlik Cemi ve Lokması düzenleniyor. Alevi yol ve erkânının temel değerlerinden biri olan birlik, rızalık ve ikrar anlayışı etrafında gerçekleştirilecek cem, canları aynı meydanda buluşturmayı hedefliyor.
İkrar ve Yol Vurgusu
“Öl ikrar verme, öl ikrarından dönme” şiarıyla yapılacak olan Birlik Cemi’nde, Alevi inancında ikrarın anlamı, yol’a bağlılık ve rızalık düzeni bir kez daha hatırlatılacak. Abdal Musa öğretisinin birleştirici ve eşitlikçi mirası, cem erkânı ve lokma paylaşımıyla birlikte yaşatılacak.
Birlik ve Paylaşım Meydanı
Cem kapsamında lokma paylaşımı yapılacak, yol canları aynı meydanda bir araya gelerek dayanışma ve birlik duygusunu büyütecek. Etkinlik, yalnızca bir inanç ritüeli değil; aynı zamanda toplumsal hafızayı diri tutan, örgütlü Alevi yaşamını güçlendiren bir buluşma olarak öne çıkıyor.
Etkinlik Bilgileri
-
Tarih: 25 Aralık Perşembe
-
Saat: 18.00
-
Yer: Çanakkale Merkez Cemevi
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çanakkale Şubesi, tüm canları Abdal Musa Birlik Cemi ve lokma paylaşımına davet etti.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler