Paz. Şub 1st, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Alevi Kurumları, DEM Parti Ve Demokratik Kitle Örgütleri Roboski’de Buluştu

28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyü sınır hattında, Türkiye’ye ait F-16 savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen bombardımanda yaşamını yitiren 34 sivil, katliamın 14. yılında Roboski’de anıldı. Çoğu çocuk ve genç yaşta olan 34 masum insan için düzenlenen anmaya, Roboski’ye gelen Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE), Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV), Alevi Kültür Dernekleri, DEM Parti ve  demokratik kitle örgütülerinin temsilcileri katıldı.

Katliamın gerçekleştiği sınır hattında yapılan anmada, adalet arayışının 14 yıldır sürdüğü vurgulanırken, Roboski’nin yalnızca bir köy adı değil, cezasızlık politikalarının simgesi haline geldiğine dikkat çekildi.

Alevi Kurumları ve Demokratik Yapılardan Ortak Mesaj

Anmada yer alan ve Roboski’ye gelen Alevi kurumları ile demokratik kitle örgütleri, Roboski Katliamı’nın münferit bir olay olmadığını, devletin Kürt halkına yönelik politikalarının bir sonucu olduğunu ifade etti. Yapılan konuşmalarda, aradan geçen 14 yıla rağmen faillerin yargı önüne çıkarılmamasının adaletsizliği derinleştirdiği vurgulandı.

Katılımcılar, Roboski’de yaşamını yitiren 34 kişinin yalnızca birer “kaçakçı” olarak yaftalanmasına karşı çıkarak, katliamda hayatını kaybedenlerin yoksulluk koşulları altında geçimini sağlamaya çalışan siviller olduğunu hatırlattı.

Acı Hâlâ Taze, Adalet Talebi Sürüyor

Anmaya, katliamda yakınlarını kaybeden Roboski köylüleri ile çevre köylerden ve bölgeden çok sayıda kişide da katıldı. Aileler, 14 yıldır süren adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini ifade ederken, Roboski’de yaşananların unutturulmasına izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Yapılan açıklamalarda, Roboski Katliamı’nın gerçek sorumlularının ortaya çıkarılması, etkin bir yargılama sürecinin işletilmesi ve benzer katliamların bir daha yaşanmaması için mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir