TAYAD’lı Aileler Yüksel’de: “Baskılara Rağmen Mücadele Sürecek”
⌈AHA⌉ Tutsak aileleri, Kuyu Tipi Hapishanelerin kapatılması talebiyle Ankara’daki Yüksel Caddesi’nde sürdürdükleri oturma eyleminin 27. gününde bir kez daha bir araya geldi.
TAYAD’lı Aileler, 8 Nisan’da gerçekleştirdikleri eylemde, polis engellemeleri ve gözaltılara rağmen saat 15.00’te günlük basın açıklamalarını yaptı.
“Engellemelere Rağmen Devam”
Aileler, açıklamalarında baskı ve yasaklara rağmen eylemlerini sürdüreceklerini vurgulayarak, çocukları için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ifade etti. Açıklamada, “Saldırı ve engellemelere rağmen çocuklarımız için burada olmaya devam edeceğiz” denildi.
“Gözaltılar Yaşandı”
Eylem sırasında polis müdahalesi sonucu bazı aile bireyleri gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Coşkun Öztekin, Fadime Özen, Telman Özen ve Nurettin Kurtay’ın bulunduğu bildirildi.
Ailelerin, Kuyu tipi hapishanelerde süresiz açlık grevinde olan Hüseyin Özen, Tahsin Sağaltıcı ve Gürkan Türkoğlu’nun taleplerinin kabul edilmesi için eylem yaptığı belirtildi.
“Basına Müdahale İddiası”
Eylem sırasında polis kuşatması altında basının görüntü almasının da engellenmeye çalışıldığı öne sürüldü.
Gözaltına alınan ailelerin daha sonra serbest bırakıldığı bildirildi.
“Direniş Kararlılığı”
Aileler, yaşananlara rağmen Yüksel Caddesi’ndeki eylemlerini sürdüreceklerini belirterek, çocuklarına sahip çıkmaya devam edeceklerini vurguladı.
Tutsak ailelerinin Kuyu tipi hapishanelere karşı başlattığı eylemin önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.


Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler