Frankfurt’ta 1 Mayıs Coşkusu: Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Alanlardaydı
⌈AHA⌉ Almanya’nın Frankfurt kentinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü coşkuyla kutlandı. Binlerce emekçinin katıldığı yürüyüş ve mitinglerde Frankfurt Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi de alanlardaki yerini aldı.
Binlerce Emekçiyle Yürüdüler
Sabah saat 10.30’dan itibaren başlayan yürüyüşte, kurum üyeleri binlerce emekçiyle birlikte kortejde yer aldı. Taşınan pankartlar ve atılan sloganlarla işçi haklarının korunması, sosyal adaletin sağlanması ve ayrımcılığa karşı ortak mücadele çağrısı güçlü bir şekilde dile getirildi.
“1 Mayıs Umudun ve Dayanışmanın Günüdür”
Frankfurt Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı Şahin Karasu, 1 Mayıs’ın yalnızca bir anma günü olmadığını, aynı zamanda geleceğe dair umutların ve dayanışmanın büyütüldüğü önemli bir gün olduğunu vurguladı. Karasu, hem Türkiye’de hem de Almanya’da emekçilerin karşı karşıya kaldığı sorunlara dikkat çekerek artan yaşam maliyetleri, güvencesiz çalışma koşulları ve toplumsal eşitsizlikler karşısında birlik olmanın önemine işaret etti.
Dayanışma Cemevinde Devam Etti
Mitingin ardından kurum üyeleri Cemevi’nde bir araya geldi. Düzenlenen mangal etkinliği ve çekilen halaylarla 1 Mayıs’ın dayanışma ve birlik ruhu gün boyu sürdürüldü.
Frankfurt’ta gerçekleşen 1 Mayıs etkinlikleri, emek mücadelesinin uluslararası boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.


Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler