Antalya’da 1 Mayıs Coşkusu: Emekçiler Cumhuriyet Meydanı’nda Buluştu
⌈AHA⌉ 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Antalya’da geniş katılım ve coşkulu bir atmosferle kutlandı. İşçi sendikaları, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin katıldığı etkinlikler, yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi.
Yürüyüş Aydın Kanza Parkı’ndan Başladı
Öğle saatlerinde Aydın Kanza Parkı önünde bir araya gelen emek ve demokrasi güçleri, sloganlar ve marşlar eşliğinde Güllük Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Alana girişlerde vatandaşlar polis tarafından tek tek aramadan geçirildi.
“Gelir Dağılımındaki Adaletsizlik Büyüyor”
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde basın açıklamasını Genel-İş Antalya Bölge Temsilcisi Cemil Ünal okudu. Açıklamada, emekçilerin giderek ağırlaşan yaşam koşullarına dikkat çekilerek artan hayat pahalılığı ve düşen alım gücünün çalışanları derin bir geçim krizine sürüklediği vurgulandı.
Ücretlerin enflasyon karşısında eridiği, çalışanların yoksullukla mücadele eder hale geldiği belirtilirken, gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderek büyüdüğü ifade edildi. Vergi yükünün emekçilerin omuzlarına yüklendiği, buna karşın yüksek gelir gruplarının avantajlı konumunu koruduğu dile getirildi.
Çalışma Koşulları ve Sosyal Sorunlar Gündemdeydi
Bildiride, sendikal örgütlenme önündeki engeller, işyerlerinde yaşanan baskı ve mobbing ile güvencesiz çalışma koşulları eleştirildi. Taşeron işçilik, genç işsizliği ve çocuk işçiliği gibi sorunlara dikkat çekildi.
Kadın emeğinin görünmezliği, emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısı ve iş cinayetleri de öne çıkan başlıklar arasında yer aldı. Ayrıca savaş politikalarının emek üzerindeki yıkıcı etkisine değinilerek barış vurgusu yapıldı.
“Yaşasın 1 Mayıs” Mesajı
Açıklamada, emeğin korunması, adil gelir dağılımı ve insan onuruna yakışır çalışma koşullarının sağlanması çağrısı yapılarak, “Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın emek, dayanışma ve örgütlü mücadelemiz” denildi.
Miting, yapılan açıklamanın ardından müzik dinletisiyle devam etti


Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler