AABF Hessen Bölgesi’nden Futbol Turnuvası: “Sahada Kardeşlik, Meydanda Birlik”
⌈AHA⌉ Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Hessen Bölgesi tarafından düzenlenecek futbol turnuvasının, 4 Haziran 2026 tarihinde Raunheim’de gerçekleştirileceği açıklandı. “Sahada Kardeşlik, Meydanda Birlik” sloganıyla düzenlenecek etkinlikte, dayanışma, dostluk ve toplumsal birlik mesajlarının öne çıkacağı belirtildi.
Turnuvanın, Sportpark der Stadt Raunheim tesislerinde yapılacağı açıklanırken organizasyonun Kreis Groß-Gerau (Gustavsburg) Cemevi ile Dersimspor Rüsselsheim iş birliğinde gerçekleştirileceği ifade edildi.
“Dayanışma ve Kardeşlik Vurgusu”
Organizasyon komitesi tarafından yapılan açıklamada, sporun birleştirici gücüyle toplumun farklı kesimlerini bir araya getirmenin amaçlandığı belirtildi.
Açıklamada, “Gerçek kardeşlik; ayırmadan, ötekileştirmeden birlikte yürüyebilmektir” ifadelerine yer verilerek etkinliğin dostluk, dayanışma ve ortak yaşam kültürünü güçlendirmeyi hedeflediği kaydedildi.
Turnuva kapsamında dostluk maçları, kupa müsabakaları ve fair-play etkinliklerinin düzenleneceği bildirildi.
Canlı Müzik ve Kültürel Etkinlikler Düzenlenecek
Futbol turnuvasının yapılacağı etkinlik alanında canlı müzik eşliğinde halayların çekileceği, çocuk oyun alanları ile yiyecek ve içecek stantlarının kurulacağı belirtildi. Ayrıca çeşitli kültürel ve sosyal dayanışma stantlarının da katılımcılarla buluşacağı ifade edildi. Organizasyonun ücretsiz ve herkese açık olacak.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler