DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu’dan Gülistan Doku Dosyası Açıklaması
⌈AHA⌉ DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, uzun yıllardır sonuçlandırılamayan Gülistan Doku dosyasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Kordu, dosyanın kamu gücüyle oluşturulan koruma ağları, cezasızlık politikaları ve kadınlara yönelik sistematik şiddetin önemli bir örneği haline geldiğini belirterek, soruşturmanın seyrine ilişkin ciddi kaygılar taşıdıklarını ifade etti.
Ayten Kordu açıklamasında, Gülistan Doku dosyasının yalnızca bir kayıp dosyası olmadığını vurgulayarak şu değerlendirmede bulundu:
“Gülistan Doku dosyası; kamu gücüyle kurulan koruma ağlarının, cezasızlığın, delil karartmanın ve kadınlara yönelik sistematik erkek devlet şiddetinin aynası ve önemli bir parçasıdır.”
“Yeni İddialar Soruşturmayı Genişletmeli”
Kordu, kamuoyuna yansıyan yeni iddiaların soruşturmanın derinleştirilmesini gerektirdiğini belirterek, soruşturmaya dahil edilmesi gereken kişi ve kurumlar bulunduğunu ifade etti.
Ancak dosyada ilerleme sağlanmak yerine kaygı verici bir sürecin yaşandığını söyleyen Kordu, bazı çevrelerin kendilerini koruma altına alma çabası içerisinde olduğunu öne sürdü.
“Dosyanın Erzurum’a Taşınması Kaygı Verici”
DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, dosyanın Dersim’den Erzurum’a taşınarak yeniden şekillendirilmek istendiği yönündeki iddialara da dikkat çekti.
Kordu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Dosyanın Kayyım Vali Tuncay Sonel lehine, soruşturmanın bütününün Dersim’den Erzurum’a taşınarak yeniden şekillendirilmek istenmesi; dosyayı kaynağından koparıp sürüncemeye bırakma, soruşturmanın yönünü saptırma ve belli çevreleri koruyan bir zemine dönüştürme ihtimali oldukça yüksektir ve son derece ciddidir.”
“Karartma Politikalarının Devamı Olur”
Dosyanın etkisizleştirilmesine yol açacak her türlü girişimin geçmişteki karartma politikalarının devamı anlamına geleceğini ifade eden Kordu, yetkililere çağrıda bulundu.
“Böylesi bir kararla dosyanın etkisizleştirilmesine ortak olacak her tasarruf; geçmişte yürütülen karartma ve üzerini örtme pratiğinin bugünün yetkilileri tarafından da sürdürüldüğü sonucunu doğuracaktır.”
“Bu Hataya Düşülmemeli”
Adalet ve İçişleri Bakanlıkları başta olmak üzere tüm yetkililere seslenen Kordu, dosyanın başka bir yere taşınmasının kamuoyunda derin bir güvensizlik yaratacağını söyledi.
Ayten Kordu açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Dosyanın başka bir yere taşınması için çaba gösterenlere bu zeminin sağlanması, kamuoyunda derin bir güvensizlik yaratacaktır. Bu hataya asla düşülmemelidir!”

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler