Cum. Tem 24th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

33 Can Sivas’ta Anılıyor: Semahlarla Başlayan Anmada Kortejler Oluşuyor / Video

AHA – Sivas Madımak Katliamı’nın 33. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen merkezi anma programı öncesinde, Türkiye’nin dört bir yanından Sivas’a gelen canlar Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevi ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Sivas Şubesi önünde bir araya geldi. Anma etkinlikleri, deyişler eşliğinde dönülen semahlarla başladı.

Deyişler Eşliğinde Semah Dönüldü

Resmî program başlamadan önce sabahın erken saatlerinden itibaren alanda toplanan canlar, deyişler eşliğinde semah dönerek Madımak Katliamı’nda yaşamını yitiren 33 canı saygı, özlem ve mücadele kararlılığıyla andı.

Sivas’ın Alibaba Mahallesi’nde bulunan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevi önü ile PSAKD Sivas Şubesi önünde gerçekleşen buluşmaya, Türkiye’nin birçok ilinden gelen Alevi kurumları, demokratik kitle örgütleri ve yurttaşlar katıldı.

“Sivas’ın Işığı Sönmeyecek”

Kortejlerin oluşmaya başladığı alanda sık sık “Sivas’ın ışığı sönmeyecek” sloganları yükseldi. Katılımcılar, 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nde yaşamını yitiren 33 canın anısını yaşatmak ve adalet talebini yinelemek için Sivas’ta buluştuklarını ifade etti.

Resmî Program Saat 10.00’da Başlayacak

Çevre iller ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen canların katılımıyla büyüyen anma programının, saat 10.00’da başlayacak resmî törenle devam etmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir