Ankara’da NATO Protestolarında 73 Kişi Gözaltında: “Nezarethaneler Doldu”
AHA – Ankara’da gerçekleştirilen NATO Zirvesi’ne yönelik protesto eylemlerinde gözaltına alınanların sayısı 73’e yükseldi. Avukat Mert Ekinci, son birkaç günde NATO karşıtı eylemler nedeniyle yaklaşık 200 kişinin gözaltına alındığını belirterek, gözaltı işlemleri sırasında darp iddiaları ve hukuka aykırı uygulamalara dikkat çekti.
Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde Sendika.Org‘a konuşan Ekinci, özellikle Dikmen ve Kurtuluş’ta düzenlenen eylemlerde çok sayıda kişinin darp edilerek gözaltına alındığını, gözaltındaki yurttaşların uzun süre sıcak hava koşullarında polis araçlarında bekletildiğini söyledi.
“Nezarethaneler Doldu”
Ekinci, Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’ye bağlı nezarethanelerin dolduğunu belirterek, bugün gözaltına alınan kişilerin Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı nezarethanelere sevk edildiğini ifade etti.
Gözaltındaki 73 kişi hakkında savcılık tarafından mevcutlu tutulma kararı verildiğini aktaran Ekinci, gözaltındakilerin yarın veya ertesi gün savcılığa sevk edilmelerinin beklendiğini, ifadelerinin ardından hukuki durumlarının netleşeceğini söyledi.
Açıklamasının sonunda Ekinci, “Ülkesinin işgalcilere açılmasına karşı çıkanlarla dayanışma içindeyiz.” dedi.
Milletvekillerinden Emniyet Önünde Açıklama
Öte yandan milletvekilleri Sevda Karaca, Burcugül Çubuk, Perihan Koca, Kezban Konukçu ve Sera Kadıgil de Ankara İl Emniyet Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı.
Açıklamada konuşan Sera Kadıgil, Kurtuluş Parkı’nda gözaltına alınan eylemcilere kötü muamele uygulandığını öne sürerek, “Arkamızda bulunan kampüste 73 yurttaşımız hukuka aykırı bir biçimde esir tutuluyor. Bunlara artık gözaltı ya da adli el koyma işlemi diyemiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kadıgil ayrıca, bir gün önce gözaltına alınan Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyelerinin ifadelerine henüz başlanmadığını belirterek, ifade işlemlerinin gece boyunca da yapılmayabileceğini söyledi.
73 Kişinin Gözaltında Olduğunu Açıkladı
Kadıgil, gözaltına alınanlar arasında Halkevleri, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emekçi Hareket Partisi, Devrim Partisi ve Emeğin Kurtuluşu üyelerinin bulunduğunu belirterek, toplam 73 kişinin gözaltında tutulduğunu açıkladı.
Milletvekilleri ve hukukçular, gözaltındaki kişilerin haklarının korunması ve işlemlerin hukuka uygun şekilde yürütülmesi çağrısında bulunurken, gözaltı sürecini yakından takip edeceklerini ifade etti.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler