Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABK: Aleviler olarak, gelişmelerden kaygılıyız!

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu ( AABF )  üyesi olan Marl Cemevine kimliği belirsiz kiş veya kişler tarafından yapılan silahlı saldırıya Alevi kurumlarından gelen tepkiler çığ gibi büyüyerek devam ediyor. Saldırıya bir tepki de AABK’den geldi.  Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu  (AABK)  sosyal medya üzerinden yazılı bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı.

” ALEVİLERE YÖNELİK SALDIRILAR  SİSTEMATİK BİR HAL ALMAYA BAŞLADI ”

‘‘Geçtiğimiz haftalarda Almanya’nın Wiesloch şehrinde bir Alevi Dedesinin evine silahlı saldırı ile başlayan sürecin ardından, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu genel merkezine yönelik vandal saldırı ve şimdi de Marl Cem Evimize kimliği belirsiz kişiler tarafından, geceleyin kimsenin bulunmadığı bir saatte silahla ateş edildi ‘‘ ifadelerinin yer aldığı AABK açıklamasının davamında, Marl Cemevine yapılan silahlı saldırıyla iligili şunlar kaydedildi:

Türkiye’de kurum temsilcilerimize yönelik mahkemeler, Cemevlerimizin, Alevi Canların kapılarının işaretlenmesi, Alevilere yönelik ayrımcı uygulamaların tavan yaptığı bir dönemde, Avrupa genelinde, Almanya özelinde Alevilere yönelik saldırılar sistematik bir hal almaya başladı.

Bu tür kriminal saldırılarla Alevilerin korkutularak, sindirile bileceği sanılıyor.

Kendi siyasi ve kişisel hesapları için Alevileri provoke etmek isteyen karanlık güçlere rağmen, canlarımızı sağduyuya davet ediyor, resmi kurumları bu tür saldırılara karşı önlem almaya ve faillerin derhal bulunup yargılanmasını istiyoruz.

Aleviler tarihten günümüze bir çok saldırıya maruz kaldılar. Ama asla inandıkları yoldan vaz geçmeyip, taviz vermediler.

Kurumlarımıza, Cemevlerimize yönelik bu ve benzeri saldırılar karşısında demokratik ve hukuki tüm haklarımızı kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Bu anlamda, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu üyesi Marl Cemevi’ne yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınarken,

Demokrat, aydın, duyarlı cümle canları, 13 Şubat 2020, Perşembe günü, saat 18.00’de konuya dair yapılacak kitlesel basın açıklamasına ve Hızır lokmalarımızı birlikte paylaşmaya çağırıyoruz.

Gün dayanışma ve saldırıları birlikte geri püskürtme günüdür.”

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir