Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABF Cenaze hizmetleri‘nden koronavirüsü  açıklaması

 

AABF Alevi Cenaze Servisi ,  Koranavirüsünün  Almanya’da  hızla yayılmasından dolayı, bugün cenaze nakil işlemlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Dursun Karadağ imzalı, 16 Mart 2020 tarihli açıklamada, cenaze lerin  Almanya’dan Türkiye’ye  gönderilmesiyle ilgili şunlar ifade edildi:

‘‘AABF Cenaze Hizmetleri ineBilindiği üzere, KORONA- SARS-CoV-2 olarak tanımlanan korona virüsünün hızla yayılmasını önlemek amacıyla dünya genelinde çok önemli tedbirler alınmaktadır.

Bu kapsamda 13.03.2020 tarihinde Türkiye, Almanya’nın da aralarında bulunduğu 9 Avrupa ülkesine yapılacak seferlerin 17 Nisan 2020 tarihine kadar durdurduğunu açıkladı.

Bu süre içerisinde Türkiye’ye göndereceğimiz cenaze nakli ile ilgili bilinmesi gereken konular aşağıda bilginize sunuyoruz:

  1. Cenaze nakilleri sadece Frankfurt Turkish Cargo ve Köln havalimanından MNG ile yapılacaktır. Diğer şehirlerde olan cenazeler karayolu üzerinden Frankfurt Havaalanına nakledilecektir.
  2. Kargo uçakları alınan karardan dolayı kesinlikle yolcu alamadıklarından dolayı, aile fertleri cenazeye eşlik etmeleri de doğal olarak mümkün olmayacaktır.
  3. Cenazeler, refakatçi olmadan Türkiye’ye nakledileceğinden dolayı, cenazeyi Türkiye’de karşılayacak aile fertlerinin irtibat bilgileri tarafımıza iletilmesi gerekmektedir.
  4. Türkiye’den Almanya’ya gelmeye çalışan yolcularımızdan ricamız; biletlerinin ait olduğu havayolu şirketi ile irtibata geçmeleri özellikle tavsiye edilmektedir. Aksayan, kısıtlanan veya iptal edilen uçuşlar ile ilgili kurumumuzun sunabileceği herhangi bir çözüm maalesef bulunmamaktadır.
  5. Almanya’da yapılacak definlerimiz buradaki imkanlar ҫerҫevesinde yapılmaktadır. Virüsün yayılmasını önlemek amacıyla alınan kararlara uymak hem sağlığımız, hem de çevremizin sağlığı açısından son derece önemlidir ve saygı duyulmalıdır.  

Bu bağlamda  Cemevlerimizde ve mezarlıklarda yapılacak   hizmetlerde sadece cenaze sahibi aile ve çok yakın ҫevresinin katılmasına özen gösterilmesi gerekmektedir.

Olağanüstü bir durum yaşanmasından dolayı, ortaya çıkan bu sıkıntılı günlerde, cenaze nakil süreçlerinde ve verilecek hizmetlerde aksamaların olacağı kaçınılmazdır. Yaşanabilecek olumsuzluklarda hoşgörünüze ve anlayışınıza olan inancımız tamdır.

Ortaya çıkabilecek her türlü olumsuzluk karşısında, cenazelerin nakili ve verilecek hizmetlerde, sorunların aşılmasında, elimiz olan tüm imkanları kullanacağımızı özellikle belirtmek istiyoruz.

Umuyor ve temenni ediyoruz ki, cenaze nakli gibi bir hizmete gerek duyulmaz. Herkese sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam diliyoruz.

Koronavirüsü ve diğer salgın hastalıklardan korunmak için her türlü tedbirin alınmasının önemine bir kez daha vurgu yaparak, saygılarımızı sunuyoruz.‘‘ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir