AABF Cenaze hizmetleri‘nden koronavirüsü açıklaması
AABF Alevi Cenaze Servisi , Koranavirüsünün Almanya’da hızla yayılmasından dolayı, bugün cenaze nakil işlemlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Dursun Karadağ imzalı, 16 Mart 2020 tarihli açıklamada, cenaze lerin Almanya’dan Türkiye’ye gönderilmesiyle ilgili şunlar ifade edildi:
‘‘AABF Cenaze Hizmetleri ineBilindiği üzere, KORONA- SARS-CoV-2 olarak tanımlanan korona virüsünün hızla yayılmasını önlemek amacıyla dünya genelinde çok önemli tedbirler alınmaktadır.
Bu kapsamda 13.03.2020 tarihinde Türkiye, Almanya’nın da aralarında bulunduğu 9 Avrupa ülkesine yapılacak seferlerin 17 Nisan 2020 tarihine kadar durdurduğunu açıkladı.
Bu süre içerisinde Türkiye’ye göndereceğimiz cenaze nakli ile ilgili bilinmesi gereken konular aşağıda bilginize sunuyoruz:
- Cenaze nakilleri sadece Frankfurt Turkish Cargo ve Köln havalimanından MNG ile yapılacaktır. Diğer şehirlerde olan cenazeler karayolu üzerinden Frankfurt Havaalanına nakledilecektir.
- Kargo uçakları alınan karardan dolayı kesinlikle yolcu alamadıklarından dolayı, aile fertleri cenazeye eşlik etmeleri de doğal olarak mümkün olmayacaktır.
- Cenazeler, refakatçi olmadan Türkiye’ye nakledileceğinden dolayı, cenazeyi Türkiye’de karşılayacak aile fertlerinin irtibat bilgileri tarafımıza iletilmesi gerekmektedir.
- Türkiye’den Almanya’ya gelmeye çalışan yolcularımızdan ricamız; biletlerinin ait olduğu havayolu şirketi ile irtibata geçmeleri özellikle tavsiye edilmektedir. Aksayan, kısıtlanan veya iptal edilen uçuşlar ile ilgili kurumumuzun sunabileceği herhangi bir çözüm maalesef bulunmamaktadır.
- Almanya’da yapılacak definlerimiz buradaki imkanlar ҫerҫevesinde yapılmaktadır. Virüsün yayılmasını önlemek amacıyla alınan kararlara uymak hem sağlığımız, hem de çevremizin sağlığı açısından son derece önemlidir ve saygı duyulmalıdır.
Bu bağlamda Cemevlerimizde ve mezarlıklarda yapılacak hizmetlerde sadece cenaze sahibi aile ve çok yakın ҫevresinin katılmasına özen gösterilmesi gerekmektedir.
Olağanüstü bir durum yaşanmasından dolayı, ortaya çıkan bu sıkıntılı günlerde, cenaze nakil süreçlerinde ve verilecek hizmetlerde aksamaların olacağı kaçınılmazdır. Yaşanabilecek olumsuzluklarda hoşgörünüze ve anlayışınıza olan inancımız tamdır.
Ortaya çıkabilecek her türlü olumsuzluk karşısında, cenazelerin nakili ve verilecek hizmetlerde, sorunların aşılmasında, elimiz olan tüm imkanları kullanacağımızı özellikle belirtmek istiyoruz.
Umuyor ve temenni ediyoruz ki, cenaze nakli gibi bir hizmete gerek duyulmaz. Herkese sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam diliyoruz.
Koronavirüsü ve diğer salgın hastalıklardan korunmak için her türlü tedbirin alınmasının önemine bir kez daha vurgu yaparak, saygılarımızı sunuyoruz.‘‘ dedi.

Alevi Haber Ağı
Sevgili Canlar,
Yoluna ve ikrarına bağlı her Alevi, kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabiri olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu cemevinde ve yaşadığı çevrede haber değeri taşıyan her gelişmeyi; fotoğrafı, videosu veya yazılı bilgisiyle birlikte bizlere ulaştırmalıdır.
Bu çağrımız, Alevi kurumlarımızın yöneticileri ve temsilcileri için de geçerlidir.
Alevi Haber Ağı, Alevilerin sesi olmanın yanı sıra; emekten, demokrasiden, laiklikten, eşit yurttaşlıktan, kadın özgürlüğünden, gençlerin geleceğinden, doğanın ve çevrenin korunmasından yana; bütün ezilenlerin sesi olmayı sürdürecek, gerçekleri yazmaya ve kamuoyuyla paylaşmaya devam edecektir.
Gerçekler ancak birlikte görünür olur. Gerçekler yazılırken sen de katkını sun can!
Fotoğrafını çek, videonu kaydet, haberini yaz ve bize ulaştır. Çünkü Alevi Haber Ağı hepimizin ortak sesidir.
Saygı ve sevgilerimizle…
Alevi Haber Ağı