Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABK, BRÜKSEL’DE BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK

AHA – AABK, 6 Mart 2019 tarihinde Brüksel’de AB Milletvekileri ile yapacağı görüşmenin ardından, Saat: 10:00’da Avrupa Parlamentosu’nun önünde kitleninde katılacağı bir başın açıklaması yapacak. ” Türkiye’nin tek adam tarafından yönetilmesine tepki gösteren AABK’nin adına yapılan açıklmada ”Biz Avrupa’lı Aleviler, Türükiye’de tek adam yönetimine hayır demek için 6 Mart’ta Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’ndayız! Songül Tunçdemir ve Zeynep Yıldırım derhal serbest bırakılsın, Leyla Güven yaşasın” denilerk basın açıklamasına kitlesel katılım çağrısı yapıldı.

6 Mart’ta yapılacak olan görüşme ve basın açıklması için Lonra’da önemli bir buluşma gerçekleşti. Avrupa Parlamentosu Londra Milletvekili Seb Dance ile Londra’daki çalışma Ofisinde görüşen Britanya Alevi Federasyonu Genel Başkanı İsrafil Erbil, bugün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili şunları söyledi:

”Avrupa Parlamentosu Londra Milletvekili Seb Dance ile Londra ofisinde bir araya geldik. Türkiye’de Psakd Başkanları Zeynep Yıldırım ile Songül Tunçdemir derhal serbest bırakılmasını ve Leyla Güven in izolasyonlar kaldırılsın talebinin kabul edilmesi ve yaşam hakkının insan hakkı olduğunu anlattık” dedi.
Eren Erdem’in haksız yer tutuklanmasınında görüşmede ele alındığın belirten Erbil, açıklamasın 6 Mart’ta Avrupa Parlamentosu önünde yapacakları basın açıklamasına vurgu yaparak ve Seb Dince teşekkü ederek sonlandırdı:
”Ayrıca Eren Erdem in serbest bırakılması ve binlerce akademisyen, gazeteci, devrimci ve emekçilerin gözaltına alınmasının, iskence ve baskilara maruz kalmasının insan hakkı ihlali olduğunu ve bu konuda Avrupa Parlamento sunun sorumluluklarını hatırlattık.
Sayın Seb Dance’ı, 6 Mart 2019 Çarşamba günü AABK olarak Brüksel Avrupa Parlamentosunda yapacağımız basın açıklamasına davet ettik.
Kendisine ilgisi için teşekkürler ederiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir