Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

HAMM CEMEVİ YÖNETİM KURULU: BÜYÜKLERİMİZİ ZİYARET ETTİK

Almanya’nın Hamm kentinden faaliyet gösteren, Hamm Hacı Bektaşı Veli Alevi Kültür Merkezi-  Cemevi, bütün dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını sürecinde örnek alınacak türden dayanışmaların altına imaza attıyor. Hamm Cemevi Yönetim Kurulu,  bu zor günlerde Cemevi’nde  hazırlanan lokmaları koronavirüse karşı alınan tetbirler kapsamında evlerinde kalan üylerine ulaştırarak, üyeler ile  Cemevi arasındaki bağı dırı tutuma  ve toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekeme bağlamında  önemli adımlar attıyor.

Hamm  Cemevi, birkaç  gündür  Cafet Kaplan  dedeyle birlikte yaşlı insanları ziyaret ederek, O‘nlara  yol aşkına, Hak aşkına lokma dağıtıyor.

 ” KORONA VİRÜS SALGINI, ÜYELERİMİZLE  ARAMIZA ALIŞILMAMIŞ BİR ŞEKİLDE MESAFE KOYUYOR ”

Hamm Cemevi Yönetim Kurulu imzasıyla sosyal medyada yapılan yazılı açıklamada, yaşlı insanların ziyaret edilmesine ve lokma dağıtımına ilişkin şunlar ifade edildi:

”Korona salgını haftalardır birbirimize mesafe koymamıza neden oluyor. Bilir kişiler bunu öngörüyor ve hem sevdiklerimizi hemde çevremizdeki insanları koruma adına bu uygulamalara uymamız gerekiyor.

Tabi bu hem üyelerimizle aramıza alışılmamış bir şekilde mesafe koyuyor.

Her ne kadar telefonla birbirimizi arayıp sorsakta yine de büyüklerimizi merak etmiyor değiliz. O nedenle Hamm Hacı Bektaşı Veli Alevi Kültür Merkezimiz ve Cemevimiz yönetim Kurulu ve dedemiz Cafer Kaplan ile bir kaç günden beri hem Lokmalarımızla büyüklerimizi ziyaret edip Cemal Cemale hal hatır sormak hem de onlara bu alışılmadık durum nedeni ile moral verip sevindirmek adına ev ev onları ziyaret ediyoruz ” ifadelerine yer verilen açıklamanın davamında, şunlar kaydedildi:

” ZİYARETLERİMİZİ MESAFEMİZİ KOROYARAK YAPIYORUZ ”

”Bu ziyaretlerimizi öngörüldüğü gibi gerçektende kapıda merhabalaşıp mesafemizi koruyarak yapıyoruz.

Üyelerimizin kurallara uyumunu takdirle karşıladık, şu anda herhangi bir üyemizin bu salgında zorluk çekmemesi ise bizi çok sevindirdi. Her şeye rağmen bütün üyelerimize mesajımızdır; şu ana kadar olduğu gibi yine kurallara aynı şekilde uymaları ve herhangi bir sıkıntıda yönetim kurulumuza başvurmalarıdır.

Sağlıklı günlerde buluşmak dileğimizle ” dedi.

Haber Merekzi

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir