Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Fransa Alevler Birliği Federasyonu (FUAF) : Alevizmin kimsenin aracı olduğunu kabul etmeyeceğiz!

Fransa Alevler Birliği Federasyonu (FUAF), 05 Kasım 2020 tarihinden Bay William AUDUREAU tarafından ′′ DÜNYA ′′ gazetesinin yazılmış olan bir yazıda, ”Union des Alevis Federasyonunun Fransa’da gerçekleştirdiği demokratik savaşı göz önünde bulundurmuyor” ifadelerine yer vermesine yazlı bir açıklama yaparak itiraz etti.
”FUAF adına, aynı paragrafta hatta İslamcı ve milliyetçi gruplarla kıyaslanmamız kabul edilemez olduğu için ismimizin hemen silinmesini talep ediyoruz. LE DÜNYA gazetesi, Yayıncılık Yöneticisi ve Bay William AUDUREAU ‘ ya bu açıklama ile sesleniyoruz: ”Makaleni Fransa Alevis ‘ in barış, özgürlük ve demokrasi için 30 yıllık mücadelesine hakaret olarak görüyoruz. DÜNYA gazetesinin hatasının farkına varmasını ve en kısa sürede gerekli olanı yapacağını umuyoruz çünkü Alevizmin kimsenin aracı olduğunu kabul etmeyeceğiz!” ifadelerinin yer aldığı FUAF açıklamasının tam metni şöyle:
”Halka Açıklama!
Bay William AUDUREAU tarafından yazılmış 05 Kasım 2020 tarihinden kalma ′′ DÜNYA ′′ gazetesinin makalesi, Union des Alevis Federasyonunun Fransa ‘ da gerçekleştirdiği demokratik savaşı göz önünde bulundurmuyor. FUAF adına, aynı paragrafta hatta İslamcı ve milliyetçi gruplarla kıyaslanmamız kabul edilemez olduğu için ismimizin hemen silinmesini talep ediyoruz.
FUAF ‘ ın Fransa ve Türkiye arasındaki diplomatik çatışmada ′′ kullanılması ′′ kabul edilemez ve alakasız organizasyonlara dahil edilmeyi anlamıyoruz.
FUAF ‘ ın özellikleri şunlardır:
FUAF, Alevizmi var etmek için bir dernektir.
Alevizm, kendi ritüelleri olan bir kültürdür, milenyum felsefesidir, yani onu asimile politikalarından korumak içindir.
FUAF ayrıca rastgele kimlik akademik ve entelektüel çalışmaları geliştirmek üzere.
FUAF ‘ ın prensipleri var-birlikte, eko-vatandaşlık, her türlü entegre ile mücadele.
FUAF, Alevizmi bağımsız bir kültür, felsefe olarak görüyor ve diğer kategorileri reddediyor.
İlk medeniyetlerden beri rastgele topluluk mazlum, katledildi, asimile edildi, kırsal bölgelerde göçebe insanlar olarak yaşamak zorunda kaldı. Tarih boyunca bu, ′′ şairler, şarkıcılar ve troubadours ′′ sözlü yayınıyla Alevie inancını koruyor. Bu nedenle bugünlerde Antik Zamanların Alevizmi hakkında yazılı kaynaklara ve referanslara ulaşamıyoruz. Alevizm doğa, bilim, nezaket, barış, demokrasi, özgürlük, eşitlik, kardeşlik ve laiklik üzerine kurulu bir felsefedir. Alevizm, filozof Hünkar Hace Bektaşı Veli ‘ nin sözlerini takip eder ′′ Bilime bağlı olmayan her yol karanlığa yol açar “. Alevis ritüelleri ′′ Evrensel Gerçeğe ′′ ile biter. Alevizm bilimsel tezini savunuyor Dünyanın ve insanın yaratılışı. Alevizm, Başarılı Olmak İçin Dört Kapı ve Kırk Adımda Kategorize edilmiş İlk Sisteme dayanır.
Avrupa ve dünyadaki tüm rastgele derneklerimiz gibi FUAF her türlü asimile karşısında hümanist değerleri kabul etmeye devam edecek. Özgürlük, eşitlik, kardeşlik, laiklik, barış ve demokrasi evrensel prensiplerini savunacak ve her zaman savaşacak.
Fransız halkının laikliği ve özgürlüğü savaşı, rastgele topluluğun geleceği için dikkate alınması gereken büyük bir referansdır.
Fransa ve Avusturya ‘ daki terörist saldırıların şu anki bağlamında, bu bombalamaları sıkıca kınadığımızı ve bu vizyona sahip insanların ve kurumların yanında alıntı yapılmayı asla kabul etmeyeceğimizi ilan ediyoruz.
Rastgele bir topluluk olarak her saldırıyı sıkıca kınadık. 7 Ocak 2015 tarihinde Charlie Hebdo katliamı protesto etmek ve anmak için sokaktaydık, Bataclan katliamı ve 16 Ekim 2020. tarihinde Samuel PATY katliamı
LE DÜNYA gazetesi, Yayıncılık Yöneticisi ve Bay William AUDUREAU ‘ ya bu açıklama ile sesleniyoruz:
Makaleni Fransa Alevis ‘ in barış, özgürlük ve demokrasi için 30 yıllık mücadelesine hakaret olarak görüyoruz.
DÜNYA gazetesinin hatasının farkına varmasını ve en kısa sürede gerekli olanı yapacağını umuyoruz çünkü Alevizmin kimsenin aracı olduğunu kabul etmeyeceğiz!”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir