Hamm Cemevinden anlamlı bir aksiyon

Almanya’ nınHamm şehrinde aktif olarak faaliyetlerini gösteren Hamm Hacı Bektaşi Veli Alevi Kültür Merkezi , korona virüsle mücadele günlerinde örnek bir davranışa imza atarak, üyelerini kapıda ziyaret ederek onlara küçük hediyeler veren torbaları dağıttı. Tüm Cemevi yöneticilerinin omuz verdiği bu aksiyon Üyeler tarafından takdirle karşılandı. Aksiyonla ilgili olarak konuşan Başkan Mehmet Akbaba şunları söyledi; ‘’. HammCemevi yönetimi olarak tüm insanlık için zor geçen bu zamanlarda Üyelerimizi unutmadığımızı göstermek için Yönetim Kurulumuzun birlikte hazırladığı hediyeli torbalarla belirli yaş gurubuna yönelik olarak bu aksiyonu gerçekleştirdik. yaptığımız bu hizmetle Federasyonumuzun 2021 yapraklı duvar takvimi, yayın organımız Alevilerin Sesi Dergisi, Maske ve Yılbaşı kartıyla birlikte kapılarına kadar giderek ayaküstü de olsa onlara hal hatır sorup lokmalarını ulaştırdık ‘’ dedi.
Bu çalışmalara HammCemeviüyesi’de olan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu İnanç Kurulu Başkanı Cafer Kaplan dedenin’de bizzat katılması hem üyelerde hem de yöneticilerde büyük sevinç yarattı. Cafer Kaplan dede’’ Şu an Dünya gündeminin ilk sırasında koronavirüs bulunuyor. Mecbur kalmadıkça üyelerimize evde kalmalarını tavsiye ediyoruz. Onların kurallara uyup, salgından korunmalarına özen göstermelerini rica ediyoruz çünkü Uzmanlara göre de salgının yayılmasını engellemenin en etkili yolu sosyal mesafeyi korumaktır. Üyelerimize bir telefon kadar yakınız, onlar yalnız değillerdir, hepsine sağlıklı günler diliyorum ’’ dedi
Mehmet Tanlı

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler