Melih Bulu’nun yüksek lisans tezi de intihal çıktı
Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Melih Bulu’nun yüksek lisans tezinde de intihal yaptığı ortaya çıktı.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Melih Bulu’nun doktora tezinde intihal yaptığının ortaya çıkmasının ardından yüksek lisans tezinde de intihal yaptığı belirlendi.
Sosyal medya hesabı üzerinden Bulu’nun tezinin ilk 16 sayfasındaki intihalleri karşılaştırmalı olarak paylaşan Boğaziçi Üniversitesi’nde doktora yapan Devrim Umut Aslan, alıntıların kimi zaman tırnaklı kimi zaman da tırnaksız olduğunu belirtti.
‘Hak çalmadır, emek hırsızlığıdır’
Aslan, Bulu’nun yüksek lisans tezinin de doktora tezi gibi intihallerle dolu olduğunu belirterek, “Hak çalmadır, emek hırsızlığıdır. Rektörlüğü bırak, akademisyenlikten de aforoz edilmesi, akademik titrlerinin bir bir elinden alınması icap eder” dedi. Bulu’nun tez danışmanları Prof. Deniz Gökçe ve Prof. Güven Alpay’ın da bu konuda hatalı olduğunu vurgulayan Aslan, “Hiç mi kıllanmadınız bu oğlan bu cümleleri nasıl kurdu diye? Sonra BOUN neden ilk 500’de değil. Bulist gibiler master, doktora alabildiği için” ifadelerini kullandı.
Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler