Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Köln‘de Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma eylemi yapıldı-Video

Mesut Kabakçı / Köln

AKP iktidarının haksız hukuksuz bir şekilde belediyelere kayyum  atamasının ardından  son olarak prosedürü ve geleneği yok sayarak  Türkiye’nin sayılı Üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesi’ne dışarıdan seçimsiz bir şekilde üstelik tezinde intihal yapmış birini kayyum rektör olarak ataması, Üniversite’nin öğrencileri ve akademisyenleri tarafından yaklaşık bir ayı geçen bir süredir protesto ediliyor.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini de aşan ve diğer bir çok Üniversite öğrencilerinin Türkiye genelinde destek verdiği direniş Avrupa’da da destek buluyor.

Avrupa’nın bir çok şehirlerinde siyasi partiler, sendikalar ve kurumlarca desteklenen Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve akademsiyenlerinin direnişine, bugün Almanya’nın Köln kentinden de güçlü bir uluslararası destek  geldı.

Almanya’nın Köln şehrindeki Neumarkt Meydanı’nda Sol Parti Üniversite Grubu, Yeşiller Partisi Gençler Birliği ve Üniversiteliler Birliği tarafından Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve akademsiyenlerinin direnişine destek eylemi  yapıldı. Almanca ve İngilizce sunumların yapıldığı eyleme Üniversitelilerin yanı sıra Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (Aveg-Kon), Young Strugle, Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) ve DIDFJugend’de katıldı.

Köln’deki  dayanışma eylemde yapılan konuşmalarda,  Boğaziçi Üniversitesi nezdinde öğrencilerin ve akademisyenlerin kayyum rektöre karşı sürdürdükleri  direnişin haklı bir direniş olduğuna vurgu yapılarak, halka ve  demokrasi güçlerine direnişe daha güçlü bir şekilde destek vermeleri için çağrı yapldı.

Hava çok soğuk olmasına rağmen dayanışma eylemine kalabalık bir kitle katıldı. Eylemde, ‘‘Melih Bulu istifa, Tutuklu öğrecilere özgürlük, Kayyum rektör istemiyoruz, Yaşasın uluslararası dayanışma, Heryer Bogaziçi, heryer direniş dövizleri ve LGBT bayrakları açıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir