Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

YAŞASIN KADINLARIN ENTERNASYONAL MÜCADELESİ!

 Danimarka Alevi Kadınlar Birliği (DAKB), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. ” 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü… Yanan insan bedeninin kokusu var, diri diri yanmaya mahkum edilmiş , 129 tekstil işçisinin çoğu kadın duyulmayan çığlıklarının, yanan etlerinin, kara bahtlarının, verilmeyen haklarının kokusu var havada” fadelerinin yer verildi. Satı Bal imzasıyla yayınlana açıklamanın devamında, şunlar kaydedildi:
”Clara Zetkinlerin mücadelesi, dile gelen ama hala 120 yıl sonra bile 8 mart kadınlar gününde çiçek ile alınan bir hediye ile sözde kutlama mesajları ile kandırılma ya çalışılan asıl amacı yok eden düşünceye dur desin .
Hak istesin kadınlar, eşit ücret, çalışma ve yaşam koşullarının iyileşmesini, , sendikal örgütlülüklerini, emeğin karşılığını, yok sayılan kimliğini istesin. Cins kırıma dur desin, yaşam haklarını savunsun,
Dur desin tacize, tecavüze, köleliğe, faşizme, ırkçılığa, gericiliğe, yobaza dur desin. Dur desin hep birlikte, durdursun yaşamı, işsizliğe, yoksulluğa, eşitsizliğe dur desin.
Kadının en büyük hediyesi emeğinin karşılığı olsun, kadının başlattığı direniş yaktığı özgürlük meşalesi sönmeden yansın. Hayatın her alanında varsan, unutma sensin başlatan, bitirende sen olmalısın.
Tüm dünya kadınlarının, kadınlar gününü mücadele ile, hak ile, emek ile umud ile selamlıyoruz.”
Satı Bal’ın notu: Fotoğraf 2020 yılına ait. Bu sene pandemiden ötürü etkinlik yapamadık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir