Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Gazi Cemevi, 15 Mahalleye lokma dağıtıyor- Video

 İstanbul’un Gazi Mahallesinde bulunan Gazi Cemevi  koranavirüs salgın sürecinde başalattığı lokma paylaşımı dayanışmasını devam ettiriyor.

Toplumsal dayanışmanın daha da  önem kazandığı bu salgın sürecinde Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı Cemevi’nin hep Perşembe günü lokma dağıtarak, toplumsal dayanışmaya önemli katkılarda bulunmasın diğer Alevi kurumları da örnek almalıdır.

Gazi Cemevi Başkanı Hıdır Karataş, Cemevi öncülüğünde geröekleştirdikleri lokma dağıtımına ilişkin şunları söyledi:  “Yaklaşık 4 buçuk ay oldu. Pandemi sürecinde gerek sağlık gerek ekonomik açıdan çok sıkıntılı süreçteyiz. Bizler Gazi Cemevi olarak sokak sokak gezip lokmalarımızı dağıtıyoruz. Sokaklara çadır kurup lokmalarımızı pay ediyoruz.

Şu ana kadar 20 bin lokma dağıttık devam da edeceğiz. Pandemi öncesinde cemevinde dağıtıyorduk. Kapalı ortamlarda dağıtamıyoruz şimdi. O yüzden cemevinde lokmalarımızı pişirip hijyen kurallarına uyarak sokaklarda dağıtıyoruz. 15 mahallemizin tamamına da dağıtacağız. Lokmalarımızı kendi olanaklarımızla hazırlıyoruz. Bazen hayır için getirenler de oluyor.

Dünyayı kasıp kavuran bir salgın. Herkese görev düşüyor. Hijyene, maske ve mesafe kurallarına uymasını istiyorum herkesten. Pandemiyle başka türlü baş edemeyiz. Her can çok kıymetli bizim için. Tehlikeli bir süreçteyiz pandemide dikkat etmeliyiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir