Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

 CUMARTESİ ANNELERİ: KAYIPLARIMIZI İSTİYORUZ!

Cumartesi Annleri kaçırıp kaybedilen evlatları için sürdürdürdükleri mücadelenin 843 haftasında birkez daha ‘‘ Kayılarımız istiyoruz‘‘ diye haykırdılar. Koronavirüs ( Covid-19) salgınından dolayı, Galatasaray Meydanı’nda eylem yapamayan Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları, sosyal medya ağları üzerinden yayınladıkları videolarla eylemlerine devam ediyorlar.

Cumartesi Anneleri‘nin eylemlerinin 843 hatfasında İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi ve Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon imzasıyla yapılan ortak yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

‘‘ (843. Kez Galatasaray’dayız.) Devletin 13 Eylül 1980 tarihinde Kars’ta gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır için devletin “Kaybedilmedi, firar etti” senaryosunu 31 yıl sonra TBMM raporu ile çürüten iktidar, 10 yıl sonra bu dosyayı kapatmak istiyor. Ortaya çıkardığı insanlığa karşı suçla yüzleşme, hesaplaşma iradesi göstermek yerine araçsallaştırdığı yargı eliyle dosyanın kapatılmasını tercih ediyor.
Adalet Bakanlığı’nın talebi üzerine Yargıtay, Cemil Kırbayır dosyasında “kanun yararına bozma” kararı verdi.Böylece Kars Cumhuriyet Başsavcılığının
tozlu raflarında bekleyen dosyanın zaman aşımı gerekçesiyle kapatılmasının önü açıldı.

  1. haftamızda Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’nı hukuka bağlı kalmaya çağıracak ve kamuoyuna sesleneceğiz: “Kaybedilen evladı bir gün geri döner diye evinin kapısını açık tutan Berfo Ana’nın bize mirası, yargı kararı ne olursa olsun kayıplarımızı aramaya devametmek. O mirasa sahip çıkacağız.”
  2. Sizi de sosyal medya hesabımızdan canlı yayınla kamuoyuna ulaştıracağımız 843. haftamızın basın açıklamasını izlemeye, hakikat ve adalet talebimizi sosyal medyadan yaygınlaştırarak sesimize ses katmaya çağırıyoruz.‘‘ denildi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir