Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABF’den sel baskını açıklaması

AABF, geçtiğimiz günlerde Almanya’da meydana gelen sel baskınlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. AABF Genel Yönetim Kurulu imzasıyla yaplan yazılı açıklama şöyle:

“Sayın Başkan,
Sevgili Canlar,

Almanya’da geçtiğimiz günlerde yaşanan doğal afet neticesinde birçok bölge sel nedeniyle sular altında kaldı. Birçok insan yaşamını kaybetti, birçok insan halen kayıp. Birçok insan evsiz kaldı ve yerleşim yerlerini terk etmek zorunda kaldılar.

Yaşanan doğal afet nedeniyle etkilenen bir cemevimiz ya da canlarımız varsa lütfen bize iletin.

Canlar,
Almanya artık sadece yaşadığımız bir ülke değil, bizlerin yeni vatanı. Bu ülkede Aleviler olarak anayasal tüm haklarımızı aldık ve inancımızı, kimliğimizi özgürce yaşayabiliyoruz.

Yeni vatanımız olan Almanya’da oluşabilecek her türlü olumsuzluğa karşı da sorumluluklarımız var. Bu bilinçle hareket etmek ve sorumluluklarımızı yerine getirmek her şeyden önce insanlık görevimizdir.

AABF olarak kuruluşumuzdan bugüne dünyanın neresinde doğal afet ya da buna benzer olumsuz bir durum yaşandıysa hemen yardım ve dayanışma çabalarımızı ortaya koyduk.

Bu nedenle cemevlerimizi ve canlarımızı yaşadıkları her yerde, özelikle selden etkilenen bölgelerde yardımlaşmaya ve dayanışmaya davet ediyoruz.

An itibaren Alman kamuoyuna bir açıklama yaparak bağış kampanyası başlatıyoruz.

Tek temennimiz dayanışma ve yardımlaşma ile bu zor günleri birlikte anlatmaktır.

Şimdiden katkı ve desteklerinize teşekkür ediyoruz.”

  • AABF Yönet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir