Kabil’de yaşayan kadın yönetmen Karimi: Bizi öldürmeye geliyorlar, lütfen susmayın

Afganistan’da yaşayan kadın yönetmen Sahraa Karimi, Taliban’ın Kabil’e ulaşması üzerine bir video çekerek yardım istedi.
Karimi, “Hey bu koca dünyanın insanları, lütfen susmayın, bizi öldürmeye geliyorlar” dedi.
Karimi, sinema ve film yapımı üzerine doktora yapan ve 1968’de kurulan Afganistan Fim Organizasyonu’nu yöneten tek Afgan kadın olarak biliniyor.
Sosyal medya hesabı Twitter’dan paylaştığı videoda gözyaşlarını tutamayan Karimi, “Taliban Kabil’i kuşattı, biraz para almak için bankaya gidecektim, ama bankayı kapattılar ve boşalttılar. Bunun olduğuna, kimin olduğuna hala inanamıyorum. Lütfen bizim için dua edin, tekrar sesleniyorum: Hey bu koca dünyanın insanları, lütfen susmayın, bizi öldürmeye geliyorlar” diye konuştu.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler