Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

ALEVİLERİN SORUNLARININ ÇÖZÜLECEĞİ VE TALEPLERİ’NİN KABUL EDİLECEĞİ YER:TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ’DİR!

Alevi Dayanışma Ağı (ADA), AKP’nin İçişleri Bakanı’nın Süleyman Soylu’nun danışmanı Ali Arif Özzeybek’in Cemevleri’ne yaptığı zıyarete ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. ‘‘Cemevlerimizin kapısı zalimlere kapalıdır‘‘ ifadelerini yer aldığı yazılı açıklamada, ‘‘Alevilerin sorunlarının çözüleceği ve taleplerinin kabul edileceği yer Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir‘‘ denilerek, şunlar ifade edildi:

‘‘AKP’nin İçişleri Bakanı’nın danışmanı hangi amaçla Alevi kurumlarını ziyaret ediyor? AKP İktidarı, Alevi Toplumu‘nun hak ve taleplerinin neler olduğunu Süleyman Soylu’nun danışmanı Ali Arif Özzeybek aracılığı ile mi öğrenmeye çalışmaktadır?

AKP’nin güç kaybetmesinden ve yaklaşan seçimlerden dolayı, içine girdiği bu yönelim geçmişte yaptığı ‚‘‘ Alevi Açılımları‘‘ gibi yeni bir asimilasyon tuzağıdır. Bu tuzağa düşmeyelim!

Bin bir türlü kirli işin içinde olan eli kanlı Süleyman Soylu’nun danışmanı Ali Arif Özzeybek’in aracılığıyla Alevi kurumlarını yaygın bir şekilde ziyaret etmesi, Alevilere haklarının verilmesi temelinde atılmış olan bir adım değil, tam aksine Aleviler güçten düşen

AKP iktidarına yeni bir koltuk değneği yapma girişimdir.

Süleyman Soylu, AKP iktidarı’nın en kirili ve en eli kanlı bakanlarından biridir. Devrimcilere, demokratlara, öğrencilere, kadınlara yönelik birçok kanlı operasyonu planlayan, yöneten bu eli kanlı faşisti, Alevilerin taleplerini ileri sürerek muhatap almak,

ne Alevilikle nede Alevilerin zalimlerin karşısındaki duruşlarıyla bağdaşmıyor.

Alevi Toplumunun talepleri meclise taşınmalıdır ve mecliste çözüme kavuşturulmaldır. AKP iktıdarından, meclisten çıkan ortak kararları uygulaması talep edilmelidir. Bu doğru yol dururken, Alevileirn taleplerini İçişleri Bakanı faşist şef Süleyman Soylu’nun temsilcisiyle görüşmek veya tek başına AKP’yi muhatap almak, Pir Sultan Abdal’ın yolunda yürüyen Alevi kurumlarının kabul edecekleri bir seçenek değildir, olmamalıdır!

Böyle bir “çözüm yolunda‘‘ yürümeyin! Bu yol bizi çözüme değil, aldatılmaya, kullanılmaya, AKP’nin kirli politikalarına alet olmaya ve dolayısıyla Alevilikle bağdaşmayan bir bataklığın içine götürür.

Alevilerin sorunlarının çözüleceği ve taleplerinin kabul edileceği yer Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir!

Bundan dolayı suç örgütü lideri Sedat Peker’in dahi en büyük mafya dediği ”süslü Süleyman” ve cemevlerine yolladığı her türlü temsilcilerden uzak duralım.

Cemevlerimizin kapısı zalimlere kapalıdır!‘‘

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir