Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Paris Katliamı Almanya’nın başkentı Berlin’de protesto edildi

Paris’te katledilen 3 Kürt kadın devrimci  Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan kalabalık bir kitle tarafından Almanya’nın başkentı berlinde coşkuyla anıldı. Eyleme kalabalık bir kitle katıldı.

 Dest-Dan Kadın Meclisi öncülüğünde Berlin en önemli meydanlarından olan Alexanderplatz’da bir araya gelen kitle Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan katledilmesinin üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen faillerinin açığa çıkarılmamasını protesto etmek için kortejler oluşturarak öfkeli sloganlaral yürüyüşe geçti.
Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan anma için düzenlenen  protesto eyleminde  konuşma yapan Nurê Alkış, Sakine Cansız’ın ( Sara ) mücadelesine vurgu yaparak, “Yaşamı her zaman kavga ile devam etti. Mücadelesi Kürt kadınları için, Kürt halkı içindi. Sara’nın mücadelesi Kürdistan’da başladı, Ortadoğu’ya yayıldı, bugünde bütün dünyada yankılanıyor”dedi.
Kürt siyasetçi Sibel Yiğitalp ise konuşmasında, ” Kapitalist modernitenin Kürt kadınları şahsında Paris’te gerçekleştirilen suikastı protesto etmek için buradayız. Bu katliamı şöyle görmek gerekir Sara arkadaşımız yaşamını Kürt kadın hareketine adayan bir arkadaşımızdı. Bilinciyle, duruşuyla, inancıyla ve ürettiği değerler ile her zaman öncü olduğunu ve yazdığı kitapta da belirttiği gibi hep kavgaydı yaşamı” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir