Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Birsen Kars, Almanya’daki törenin ardından İstanbul’a uğurlandı

19 Aralık direnişçilerinden Birsen Kars düzenlenen törenin ardından son yolculuğu için İstanbul’a uğurlandı.

Almanya’nın Stuttgart kentinde 6 Şubat’ta yaşamını yitiren Birsen Kars, Stuttgart Halk Kültür Evi’nde düzenlenen törenle İstanbul’a uğurlandı.

Türkiye’de 19 Aralık 2000’de 20 hapishaneye eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve “Hayata Dönüş” adı altında gerçekleşen katliam saldırısında “altı kadını, diri diri yaktılar bizi” haykırışlarıyla zihinlere kazınan Birsen Kars için düzenlenen törene, Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Tutsakların Sesi Platformu (TSP), ADHK, FCK, ATİK, Partizan ve çok sayıda kişi katıldı.

Kısa bir yürüyüşün ardından Halk Kültür Evi’nde yapılan anma saygı duruşuyla  başladı.

Halk Cephesi adına yapılan konuşmada “Birsen yoldaşımızı kanser öldürmedi, 19 Aralık saldırısında devrimcilere menşei halen açıklanmayan binlerce kimyasal bomba atıldı. Birsen yoldaşımızın katili, faşizm ve emperyalizmdir.” denildi.

Etkinlikte sık sık “Birsen Kars ölümsüzdür”, “Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz” sloganları atıldı.

Ardından Birsen Kars’ın cenazesi alkışlar eşliğinde İstanbul’a uğurlandı.

Birsen Kars için, İstanbul Gazi Cemev’inde tören düzenlenecek ve vasiyetinde belirttiği gibi Gazi Mezarlığında toprağa verilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir