Per. May 14th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Yine Kuran kursunda çocuğa istismar

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Güzelova köyündeki kaçak Kuran kursunda 23 yaşındaki F.C, 12 ve 13 yaşlarındaki üç çocuğa cinsel istismarda bulundu. İstismar, çocuklardan birinin olayı köyün imamı Eyyüp Çelik’e anlatmasıyla ortaya çıktı.

Tutuklandı

F.C., 7 Ağustos 2021’de gözaltına alındı. İfadesinde, Kurban Bayramı’ndan iki-üç gün sonra M.Y.Ü’yü elinden tutup kendisine çektiğini, pantolonunu indirdiğini ve istismar ettiğini kabul etti. Y.K. ve E.K.’yi ‘birbirlerinin üzerine çıkıp sürtünürken’ yakalayıp dövdüğünü ve iki çocuğun bu yüzden kendisine iftira attığını iddia etti.

Savcılıktaysa bütün ifadeleri reddetti, işkence gördüğünü öne sürdü. Tutuklanan F.C.’ye Erzurum 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hürriyetinden yoksun kılma ve çocuğun cinsel istismarından dava açıldı.

Aileler şikayetçi olmadı

Çocukların aileleri şikayetçi olmadı. M.Y.Ü.’nün babası S.Ü., oğlunun “Ders veremediğim için F.C. beni sıkıştırdı, bu yola başvurdum” dediğini iddia etti.

E.K.’nin babası O.K., “F.C. çocuklara ‘Pantolonlarınızı indirin, fotoğrafınızı çekeceğim’ demiş. Pantolonu indirmemiş. Şikayetçi değilim” dedi. Y.K.’nin babası I.K. ise “İnanmam” diyerek, şikayetçi olmadı.

Ailelerin avukatlarıysa ceza verilmesini istedi. Avukat Gizem Karahan, şöyle dedi: “Sanık savcılıkta suçu kabul etmiştir. Bu çocuklar 12 – 13 yaşındadır, cinsellikle ilgili bilgileri yoktur. İftira atacak olsalar bile ‘Bize küfür ediyor, dövüyor’ diye iftira ederler. Anlatılanlar hayal gücünden ötedir. Aileler vazgeçmişse de ben şikayetçiyim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir