Canlarımızla Muharrem Ceminde Buluştuk
Muharrem ayı vesilesiyle gerçekleştirilen Cem erkânında canlarımız ile bir araya gelip Kerbela’dan günümüze katledilen tüm canlarımız aşkına gülbenkler verdik, deyişler söyledik, semahlar döndük ve lokmalarımızı pay eyledik.
31 Temmuz tarihinde başlayan ve 12 gün süren orucunun ardından bugün aşure pay edilmesi ve ardından gerçekleştirilen Cem erkânı ile Yas-ı Muharrem ayı buluşmaları sona erdi. Cem erkânı öncesi sabah saatlerinde hazırlanan aşuremiz gelen canlarımıza pay edildi. Aşure paylamasının ardından Cem erkânı için canlarımız ile BAT-Cemevi ana salonunda bir araya geldik.
Katılımcı canlarımızdan alınan rızalık sonrası okunan gülbenk ve delil uyandırma ile başlayan Cem’i, İnanç Kurulu temsilcilerimiz Musa Gönül, Gazi Fırat ve Haydar Akdağ Dedeler yönetirken cem zakirliğini ise; Uğur Sürücü, Mehmet Bolat ve Caner Karacan yaptı. On iki hizmet görevleri, söylenen deyişler, BAT-Cemevi Semah ekibinin semahlarıyla devam eden Cem erkânı daha sonra verilen lokma gülbengi ve delilin sırlanması ile son buldu.
Tüm canların tuttukları oruçlar, verdikleri lokmalar ve emekler hakk katında kabul ve makbul ola.
Aşk ile..
Haber: BAT-Cemevi Basın ofisi
Fotoğraflar: Ulaş Yunus Tosun


Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler