Aysel Tuğluk tahliye edildi
Kandıra 1 No’lu F Tipi Hapishanesi’nde tutulan demans hastası Kürt kadın siyasetçi Aysel Tuğluk tahliye edildi.
Tuğluk hakkında Adli Tıp Kurumu (ATK) “hapishanede kalamaz” yönünde rapor vermiş ancak 24 saatten fazla süre geçmesine rağmen Tuğluk tahliye edilmemişti.
Raporun açıklanmasının ardından avukatlar, daha önce Kocaeli İnfaz Hakimliği’ne verilen infaz erteleme talebini yineleyen bir dilekçe daha sundu. ATK raporu ve avukatların talebini değerlendiren İnfaz Hakimliği, Tuğluk’un tahliyesine karar verdi.
Kararın hapisheneye gönderilmesi üzerine Aysel cezaevinden tahliye edildi.
Tuğluk’u hapishane kapısında, ailesi, avukatları, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Muş eski Milletvekili Burcu Çelik, Parti Meclis (PM) üyeleri, Kocaeli İl ve Gebze İlçe Örgütleri, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (MATUHAY-DER) ile çok sayıda kişi alkış, zılgıtlar ve çiçekler ile karşıladı.
Tuğluk’un tedavisi için İstanbul’a götürüleceği belirtildi.
Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler