Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Alevi Kurumları: TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı derhal serbest bırakılmalıdır!

6 Alevi çatı kurumu ortak yazılı bir açıkalama yaparak Türk Tabipleri Birliği ( TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın yanında olduklarını belişrttiler. Bir televizyon kanalında kimyasal silah iddialarının araştırılmasını istemesi üzerine AKP-MHP  bloku tarafından hedef gösterilen ve gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, dün tutuklanarak tutuklanarak cezaevine konuldu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın ifade özgürlüğü kapsamında görüşlerin dile getirmesinden dolayı gözaltına alınıp tutuklanarak cezaevine konulmasına tepki gösteren Alevi Bektaşi Federasyonu ( ABF), Alevi Dernekleri Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı (HBVAKV ), Alevi Kültür Dernekleri ( AKD), Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ( AABK) ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ( PSAKD) tarafından yapılan ortak yazlı açıklamada, ‘‘Bir süredir yürütülen siyasi linç kampanyasının ardından gözaltına alınan Türkiye’nin önde gelen İnsan Hakları Savunucusu Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklandı‘‘ ifadelerini yer aldığı açıklamanın devamında, şunlar kaydedildi:

Fincancı hakkında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlarında “kimyasal silah kullandığı” yönündeki iddialarla ilgili yaptığı bir açıklamanın ardından soruşturma başlatılmış, AKP ve MHP Financı’yı hedef göstermişti.

Fincancı, bir TV kanalında canlı yayına katıldığını ancak söylediklerinin haberleştirilerek çarpıtıldığını belirterek, “Sanki ben ‘Kimyasal kullanılmıştır’ demişim gibi haber yapıyorlar. Öyle bir şey demedim ben. Canlı yayında konuşuyorum. Hani diyorum ki bir kimyasal etkisi olabilir, sinir sistemini de etkileyen, o istemsiz hareketler ama bunun araştırılması gerekir diyorum” dedi.

Düşünce ve ifade özgürlüğünün Anayasal güvence altında olduğu ülkemizde, hakkında yürütülen linç kampanyası sonucu bugün tutuklanan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı derhal serbest bırakılmalıdır.

Asılsız haberleri dikkate alan Cumhuriyet Başsavcılığı açıkça suç işlemektedir.

Biz Alevi Kurumları olarak demokratik hak ve özgürlüklerin tam uygulanarak yaşanan bir Türkiye istiyoruz.

Bizler, haksızlıklara karşı hukukun üstünlüğüne inanıyoruz.

Bizler, Sayın Şebnem Korur Fincancı’ya uygulanan hukuksuzluğa derhal son verilmesini bekliyoruz.‘‘

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir