Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Fransa Alevi Kadınlar Birliği, ”Söz Kadının Sıra Bizde” siyarıyla eğitim kampımı düzenledi

Fransa Alevi Kadınlar Birliği, ”Söz Kadının Sıra Bizde” siyarıyla eğitim kampımı düzenledi. Fransa Alevi Kadınlar Birliği (FAKB) Yönetim Kurulu başkanı  Oya Yerlikaya düzenledikleri eğitim kampına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Fransa Alevi Kadınlar Birliği Yönetim Kuurlu adına sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, kadın eğitim kampına ilişki yapılan değerlendirmede şu ifadelere yer verilmiş:
”Fransa Alevi Kadınlar Birliği olarak, düzenlediğimiz “Söz Kadının Sıra Bizde’ eğitim kampımızı, Fransa’nın orta bölgesinde bulunan Cluses Alevi kültür Merkezine yakın, Alp Dağları’nın eteğinde, harika bir doğa güzelliği ve büyüleyici bir manzarası olan Samoëns şehrinde gerçekleştirdik.
Üç gün boyunca süren kampta, Feminist Aktivist Beyhan Demir, İnsan Hakları Savunucu Selen Doğan, Alevi aktivist Gazeteci Çilem Küçükkeleş panelist olarak katıldılar. Kampta, toplumsal cinsiyet ve kadın örgütlenmesi nasıl olmalı, Alevi kadınlarının örgütlülüğünün dünü, bugünü ve yarınlarının nasıl olması gerektiği üzerine aktarımlar ve öneriler paylaşıldı. Kampa, Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu Eşit Başkanı Rozbi Demir, önceki dönem FAKB Başkanlığını ve AAKB Başkanlığını yürüten Sultan Şahin katıldılar.
Aylar öncesinden başlattılan kamp hazırlıkları, 11-12-13 Kasım tarihlerinde bir araya gelinerek, önce tanış olundu. Bir çok kadınımız, cemal cemale hiç görüşmemişti. Bu kampı biribiriyle tanışmak ve biribirine sarılmak için dört gözle bekliyenlerimiz vardı. Pandemiden sonra ki bu ilk buluşmamızın, gelecek çalışmalarımıza büyük bir güç olarak yansımasını, kadınların biribirinden etkilenip motivasyonlarının artmasını umut ediyorduk. Fransa’nın dört bir yanından katılım sağlayan Alevi kadınlarının beraberinde getirdikleri tecrübeleri ve bilgileri paylaşmanın yanında, beraberlerinde getirdikleri çosku ve heyecanla da Alp dağlarının eteklerini bayram yerine, büyük bir şölene yerine dönüştürdüler. Kampta bir kez daha gördük kü cemal cemale olmak, hepimize çok iyi geliyor.
Cumartesi gecesi yapılan sazlı sözlü muhabette, kadınlar şiirler okuyarak, tiyatro gösterileri yaparak, bağlama ve sesleriyle geceye güzellik kattılar. Strasbourg ve Mulhouse AKM kadınlarının sergilediği tiyatro büyük ilgi ve beğeni gördü. Kampa gelerek, bilgi ve tecrübelerini aktaran, düşüncelerini paylaşan, gülüşleri, kahkahalarıyla, halaylarıyla, tiyatro gösterileriyle, sazı ve sözüyle kampa katkı sunan, güzellik katan, tüm kadınlarımızın emeğine sağlık. Her biri ayrı bir güzellik olan kadınlarımız iyiki varsınız. Gönül birliğimiz daim olsun.
Fransa Alevi  Birlikleri Federasyonu çatısı altında iki yıldan beri sürdürülen saç bağışı kampanyası için gerek kampta direk saçlarını kestiren, gerekse kestikleri saçı kampa getirerek ” bir tutam umut ol” kampanyasına katkı sunan kadınlarımızı saygıyla selamlıyorum. Emekleriniz hak katına yazılsın.
Bu Kampın gerçekleşmesinde büyük emek veren 9. dönem Orta Bölge Eşit Başkanımız Sevgili Turan Pakirel’e ve bizi bölgelerinde mihman eden Orta Bölge Eşit Başkanlarımız Seray SIMSEK ve Bektaş SIGIRCI yoldaşlarıma, FAKB yönetim kurulu ve şahsım adına sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum.
Aylar öncesinden kampın güzel geçmesi için en ince ayrıtıları düşünerek çalışmalar yapan, hazırlıkları koordine eden yol arkadaşımız, Sevgili Orta Bölge Kadın ve Aile Komisyonu sorumlumuz Birsen Azman’a ve bizleri, üç gün boyunca en güzel şekilde mihman eden, kendimizi evimizde gibi hissettiren, Sevgili Cluses Akm başkanımız Haydar Tüzün ve Sevgili Cluses AKM emektarları ; Kadın Aile Komisyonu sorumlumuz Oya YATI, Arzu KARABABA, Sevda TORAMAN, Kibar TUZUN, Cemile YILMAZ, Gulcan CELIK, Sibel KARABABA, Ulger TASDELEN, Bilgen YILMAZ, Serap ISIK, Latife TASDELEN, Husniye GUZELAY, Turkan GUZELAY, Suna DAGDELEN, Birgül PAKIREL, Mehmet ÇELIK, Kemal TASDELEN, Ahmet GUZELAY, Erdogan KAHRAMA’ a, Rhone AKM başkanımız Ilhan SENKAYNAGI, Orta Bolge sekreterimiz Derya SIGIRCI, Rhone Alp Kadın ve Aile komisyonu sorumlumuz Miyase BARAN, Mihribe SENKAYNAGI, Lyon akm kadın ve aile komisyonu sorumlumuz Hülya Dönmez, Şengül Zorlu, Selma Yüksek, Gül Mulot ve canlarımızın verdikleri emekler, örgütlülügümüze verdikleri destekten, katkılarından dolayı, FAKB  yönetimi kurulu ve şahsım adına sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum. Kampa büyük küçük demeden emek veren adını söylemeyi unuttuğum cümle canların emeğine sağlık. Üç gün boyunca canla başla verdiğiniz emekleriniz hak katına yazılsın.
Yine gerçeklerden açtık kapıyı,
Bir pirin önünde kıldık tapıyı
Arı birlik ile yapar yapıyı
Birlik ile bitmeyende bal olmazmış’
Birligimiz daim,
Aşkımız cemalimiz olsun.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir