Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Alevi kurumları Köln Üniversitesi’nde ırkçılık karşıtı panel düzenlendi- Video

İnsanlık tarihi göstermiştir ki, büyük acıların çoğu bir gruba karşı ırkçı ve ayrımcı nefretin ürünü olarak ortaya çıkmıştır. Milliyetçilikten beslenen Hitler, Mussolini, Franko, Salazar, Somoza faşizmi örneklerinde de görüldüğü gibi, ırkçılık hiçbir zaman bireyin bir yönelimi olarak kalmamıştır. Süreç içersinde bireyin bir eğilimi olmaktan çıkıp yaygınlaşarak önce grupları ve giderek büyük kitleleri  etkisi altına almıştır. Toplumsallaşan ve kurumsallaşan ırkçılık yalnızca bulunduğu yer için değil, tüm dünya için bir tehdittir.

Dünya’da, nefret söyleminin giderek artması her toplumsal kesim gibi Alevileri’de endişelendiriyor. Irkçılığın yeniden  yükselişe geçme işaretleri  verdiği bir süreçte Alevi kurumları, 2. Aralık 2022 tarihinde, akşam saat19:00‘da Köln Üniversitesi’nde ırkçılık ve  geçtiğimiz yıllarda Almanya’nın Hanau kentinde yaşanan ırkçı  saldırı  konulu bir panel düzenlediler

BDAS, AABF, AABF NRW Bölge Temsilciliği ve BDAS Köln tarafından ortaklaşa düzenlenen ırkçlık ve ırkçı saldırılar konulu  panele Alevi gençlerinin yanısıra Alman gençleri ve farklı inançlardan gençlerde katıldı. 150’den fazla gencin katıldığı panele Prof. Dr. Kemal Bozay, AABF GYK Üyesi Dilan Kılıç ve ırkçı- faşist güçler tarafından Almanya‘nın Hanau kentinde göçmenlere yönelik yapılan katliamda yaşamını yitiren Ferhat Ünvar’ın annesi Serpil Temiz Ünvar konuşmacı olarak katıldılar.

2 Aralık 2022 tarihinden Köln Üniversitesi’nde düzenlenen panelin açılış konuşmasını, panelin  moderatör olan BDAS üyesi Yeren Can yaptı.Ahmet Bekişoğlu‘nun BDAS Köln adına yaptığı selamlama konuşmasından sonra, konuşmasını yapaması için AABF NRW Bölge Başkanı Selahattin Göktürke söz verildi. Konuşmasına  panelisleri ve  katılımcıları selamlayarak başlayan Göktürk, Alevi kurumlarının ırkçılığa karşı sürdürülen mücadelenin içinde yer almalarının önemine dikkat çekti. AABF NRW  Bölge Başkanı Selahattin Göktürk’ün konuşması katılımcılar tarafından ilgiyle dinlenerek, alkışlarla desteklendi.

Prof. Dr. Kemal Bozay‘ın ırkçılığın beslendiği ideolojik akımlara, ırıkçılığın gelişimine, ırkçı saldırılara ve ırkçılığa karşı mücadeleye ilişkin kapsamlı bir sunum yapttığı panelde, tüm konuşmacılar ırkcılığa karşı birlikte mücadel etmenin önemine vurgu yaptılar.

Köln Üniversitesi’nde düzenlenen ırkçılık konulu panele AABF adına  konuşmacı olarak katılan, AABF GYK Üyesi Dilan Kılıç’ın ırkçılık ve ırkçılığa karşı mücadele konusunda yaptığı konuşma  katılımcılar tarafından  alkışlarla desteklendi.

Alevi kurumlarının  Köln Üniversitesi’nde birlikte düzenledikleri ırkçlık ve  Hanau’daki ırkçı saldırı konulu  panel de, 2020 yılından Hanau’da göçmenlere yönelik yapılan ırkçı saldırda oğlu katledilen Serpil Temiz Ünvar’da  önemli bulunan bir konuşma yaptı. Ünvar, yüreğinde taşıdığı büyük acıya rağmen konuşmasında kinden, intikamdan ve ayrımcılıktan değil; halkların kardeşliğinden, sevgiden, dostluktan ve barış içinde birarada yaşamanın öneminden söz etti. Konuşmasında ırkçılığa karşı yalnızca göçmenlerin değil, herkesin mücadele etmesi gerektiğine vurgu yapan Ünvar’ın konuşması, katılamcılar tarafından alkışlarla desteklendi.

Panel, öğrencilerle soru-cevap bölümünün ardından konuşmacılara  teşekkür edilip birer beyaz gül  verildikten sonra sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir