Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

ULM’DA BIÇAKLI SALDIRI: ECE SARIGÜL YAŞAMINI YİTİRDİ!

Almanya’nın Ulm kenti yakınlarındaki Illerkirchberg beldesinde okula giderken bıçaklı saldırıya uğrayan iki kız çocuğundan 14 yaşındaki Ece Sarıgül hayatını kaybetti.

Polisin açıklamasına göre yerel saatle sabah 7.30’daki saldırıda yaralanan 13 yaşındaki diğer çocuğun tedavi altına alındığı belirtildi.

Ece Sarıgül’ün uğradığı bıçaklı saldırı sonrasında hayatını kaybetmesi hem Almanlar  hem de için de Alevilerinde olduğu göçmen toplulukları arasında büyük bir üzüntüyle karşılandı.  Almanya Alevi Gençler Birliği / Baden  Württemberg  ve Almanya Sosyalist Kadınlar Birliği ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarla Ece Sarıgül’ün katledilmesinden duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

”ECE SARIGÜL CANIMIZIN YASINI TUTUYORUZ! ”

BDAJ Baden- Württemberg sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıkalamada, Ulm Cemevi üyesi Ece Sarıgül’ün bıcaklı saldır sonuçundan hayatın kaybetmesinden Alevi gençlerini  duydukları  üzüntüyü, şu ifadeler ile diler getirdi:

‘‘Ulm Cemevi üyesi  Ece Sarıgül canımızın yasnı tutuyoruz. Yapılan bıçaklı  saldırıyı şiddetle kınyoruz. Canımızın devr-i daim olsun…”

BDAJ Baden- Württemberg’in açıklaması, şu ifadeler ile son buldu: ”Ece’nin yakınlarına, başta ailesi ve dostları olmak üzere baş sağlığı diliyoruz!”

ASKB: ” SENİ UNUTMAYACAĞIZ GÜZEL KIZ! ”

Ece Sarıgül’ün bıcaklı saldır sonuçundan hayatın kaybetmesinden dolayı, Almanya Sosyalist Kadınlar Birliği’de yazılı bir açıklama yaptı.‘‘ Almanya Sosyalist Kadınlar Birliği olarak bizde sevgili Ece’yi yitirmenin acısını yaşıyoruz‘‘ başlıklı yazılı açıklamada,  şu ifadeler kullanlıldı:

‘Ece daha çok genç, geleceğe hazırlanan çocuklarımızdan, gençlerimizdendi.

Sevgili Ece nin ailesine başsağlığı diliyor, yaralı olan genç kızımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz.

Ece’nin adı, dünyanın, Almanya’nın bir çok yerinde kadına yönelik şiddet son bulsun, kadın cinayetleri son bulsun haykırışlarımızda saydığımız isimler içinde yerini alacak, Ece’yi unutmayacağız.

Ece gibi yüzlerce kadın Almanya’da, erkeklerin gerçekleştirdiği cinayetlerde yaşamını yitiriyor.

Yüzlerce ailenin evinde olduğu gibi bugünde Ece’nin evinde yaslar yaşanıyor, öfkelerimiz birikiyor.

Ece gibi 2020 yılında Almanya’da 139 kadın öldürüldü.  Kadın cinayetleri sadece tek tek erkeklerin değil, aynı zamanda Alman devletinin, yada dünyade erkek egemen devletlerin erkeklere ceza vermeyen yasalarının, mahkemelerinin, iktidarların, hükümetlerinde suçudur.

Her biri  Alman veya farklı uluslardan erkekler bunlar. Hepsi taciz, tecavüz veya cinayet işlediklerinde en az ceza ile kurtulacaklarını, düzenin kendilerini koruyacaklarını biliyorlar.

Ece’yi katleden alçağın yargılanması ve gereken cezayı alması için biz kadınlar elimizden gelen mücadeleyi yürüteceğiz, hesap soracağız.

Ece bir kelebeğin kanadında, bir kuşun kanat çırpışıyla aramızda olacak.

Ece bazen bir çiçeğin kokusu ve renkleriyle aramızda olacak.

Ece gökte bir güneş, bir yıldız, bazen bir bulut olup merhaba diyecek hepimize.

Seni unutmayacağız güzel kız. Yaşamın güzelliğinde daima hatırlayacağız.”

Almanya Sosyalist Kadınlar Birliği

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir